Florin Cîțu a precizat că a dat peste „lucruri serioase”, dar și „găinării” și că atacurile PSD-iștilor au, de fapt, legătură cu sesizările pe care el le-a trimis mai multor instituții.
„Multe dintre neregulile descoperite au plecat deja spre instituțiile statului, au fost făcute anchete ale Corpului de Control. Altele sunt în derulare, pentru că vrem să fie foarte bine fundamentate, dar unele sunt chiar găinării. Nu credeam că de la un nivel de ministru te poți coborî atât încât să-ți angajezi firmele prietenilor să-ți vopsească ceva, de exemplu”, a afirmat Cîțu.

,,Există tot felul de astfel de găinării, dar sunt și lucruri serioase, care deja au plecat spre instituțiile statului, sunt acolo, sunt sesizate. Altele, găinăriile despre care vorbeam, vom vedea cum vom merge înainte cu ele”, a mai explicat ministrul Finanțelor, la Realitatea Plus.

Pont pentru DNA, servit de Florin Roman. „Urmează un nou tun, prin lege!”

Liderul deputaților Florin Roman susține că Florin Cîţu a devenit ținta atacurilor PSD-iste, din cauză că social-democrații s-ar teme că informațiile deținute de ministrul Finanțelor „vor ajunge pe masa DNA”.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, este luat drept ţintă de social-democraţi în baza unor atacuri venite de la oamenii PSD care îşi simt ameninţate interesele personale şi de grup, susţine liderul deputaţilor PNL, Florin Roman.

„Urmare a unor constatări şi controale, se configurează tot mai clar modul în care au fost atribuite în mod clientelar, cu încălcarea legii, lucrări scumpe cât Casa Presei, de exemplu pentru reabilitarea faţadei ministerului, dar şi activităţi cu iz ilicit, în activitatea ONAC, unde nepotismul pesedist a fost la ordinea zilei.

Spargerea unor grupuri de interese puternic legate de zona PSD, dar şi teama că aceste informaţii vor ajunge pe masa DNA au generat campania de defăimare şi calomniere a ministrului Finanţelor. Tot din zona PSD curg ameninţări referitoare la noi atacuri, în condiţiile în care Florin Cîţu a început ‘deratizarea’ unor Consilii de Administraţie, în care unii membri puşi de PSD fac jocurile în favoarea sponsorilor politici, senatori şi deputaţi, în defavoarea interesului public”, a afirmat, luni, Florin Roman.

El a adăugat că PNL susţine demersurile legale ale ministrului de Finanţe care „a mişcat muşuroiul corupţiei din zona Ministerului de Finanţe a PSD”.

„Susţinem cu toată tăria demersurile legale ale ministrului de Finanţe care a mişcat muşuroiul corupţiei din zona Ministerului de Finanţe a PSD. Urmează un nou tun marca PSD: prin lege! Invocând lozinca ‘Noi nu ne vindem ţara’, PSD vrea să interzică vânzarea participaţiilor statului la societăţile şi companiile naţionale.

Sunt convins că procurorii vor sta cu ochii deschişi pe cazul Horticola Bucureşti, de exemplu, unde mafia PSD pregăteşte vânzarea la bucata a unor active, imobile şi terenuri, apropiate de capitală”, a mai spus Florin Roman.

Ministrul Finanţelor a fost acuzat, în spaţiul public, că ar fi desfiinţat Departamentul juridic al ministerului care ar fi trebuit să se judece cu părinţii săi.