Evenimentul Zilei > Actualitate > Până la 10 ore de așteptare pentru români, la frontiera sloveno-austriacă
Până la 10 ore de așteptare pentru români, la frontiera sloveno-austriacă

Până la 10 ore de așteptare pentru români, la frontiera sloveno-austriacă

Instituirea, sâmbătă, de către autorităţile austriece a unor controale sanitare stricte la graniţa cu Slovenia din cauza coronavirusului a provocat imense blocaje în trafic, care continuă şi duminică.

Turiştii au aşteptat în unele locuri până la ora 10 noaptea trecută, potrivit poliţiei. Importante noduri de legătură în Europa pe axa sud-nord, tunelurile rutiere Karawanken şi Loibl, la graniţa dintre Slovenia şi Austria, au fost pline de coloane de maşini lungi de mai mulţi kilometri, mulţi turişti întorcându-se din concediu, în special germani şi olandezi.

Duminică dimineaţă, coloana de maşini se întindea pe 7 kilometri cu un timp de aşteptare de 3 ore la intrarea în Karawanken, în timp ce la Loibl se aşteaptă 5 ore. Începând de sâmbătă, Austria a oprit fiecare maşină care intră pe teritoriul său din Slovenia pentru a înregistra datele personale ale fiecărui pasager, chiar şi în tranzit, pentru a putea urmări contaminarea cu noul coronavirus.

Viena invocă o creştere constantă a infecţiilor pe teritoriul său, o treime dintre turişti fiind testaţi pozitiv la o lună după întoarcerea din Croaţia, destinaţie la sud de Slovenia, relatează AFP, citată de Agerpres. În contextul în care numărul de infectări cu COVID-19 din România a crescut constant în ultimele două luni, tot mai multe țări europene impun restricții sau interdicții de acces pe teritoriul lor călătorilor veniți din România.

Spre exemplu, până pe 31 august 2020, toate persoanele sosite din România trebuie să prezinte un test PCR negativ, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de sosire.  Din 24 iulie până la 7 septembrie, persoanele care s-au aflat sau au tranzitat teritoriul României în ultimele 14 zile anterioare sosirii în Italia sunt supuse obligației de autoizolare și de supraveghere medicală pentru 14 zile.

Autoritatile italiene au decis prelungirea aplicarii acestor măsuri.  Oricine ajunge în Germania dintr-o țară cu risc ridicat de infectare, inclusiv România, trebuie să prezinte un test PCR negativ efectuat cu maxim 48 de ore înainte de intrarea în Germania. Celor care nu dețin un test COVID-19 li se va cere să se testeze la sosire, care va fi suportat de Germania în primele 3 zile de la sosire.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: