Pământul arabil se ia mai nou și pe datorie. VEZI AICI cum

Pământul arabil se ia mai nou și pe datorie. VEZI AICI cum

ProCredit Bank a lansat astăzi un credit pentru achiziția de terenuri agricole, perioada de rambursare fiind de până la 15 ani, potrivit unui comunicat de presă emis de bancă.

Creditul se acordă fără avans, iar garanția poate fi ipoteca pe terenul ce urmează să fie cumpărat, garanție de stat de la Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii sau alte garanții oferite de client (ipotecă pe alte bunuri imobile, depozit colateral, etc.).

Rambursarea banilor ține cont de specificul activității agricole, putându-se face în rate lunare sau în rate sezoniere, atunci când au loc fluxurile de intrare de numerar la nivelul producătorului agricol.

Agricultura, încă la coadă în preferințele băncilor

Ne puteți urmări și pe Google News

Un alt credit nou introdus de ProCredit Bank este cel pentru achiziția de echipamente pentru agricutură, perioada de rambursare fiind în acest caz de până la 7 ani. Rambursarea se face, de asemenea, în rate lunare sau sezoniere, iar pentru proiectele finanțate prin FEADR nu este nevoie de avans. Spre deosebire de programele europene de finanțare însă, creditul poate finanța și achiziția de echipamente second-hand.

Deocamdată, numărul băncilor care acordă credite special pentru agricultură este destul de mic, însă este în creștere. În afară de ProCredit, și alte bănci au devenit mai receptive la acest domeniu, mai ales după apariția crizei economice. Printre ele se numără CEC Bank, Piraeus Bank sau Banca Carpatica.