Evenimentul Zilei > Actualitate > „Palatul” confiscat de la Vântu în dosarul FNI, scoas la licitație. Ce preț a stabilit ANAF
„Palatul” confiscat de la Vântu în dosarul FNI, scoas la licitație. Ce preț a stabilit ANAF

„Palatul” confiscat de la Vântu în dosarul FNI, scoas la licitație. Ce preț a stabilit ANAF

Întrucât vila, declarată monument istoric, nu a fost luată în administrare proprie de nici o instituție a statului, ANAF a reluat procedura de valorificare prin licitație. 

Clădirea, situată în strada Gheorghe Brătianu (zona Aviatorilor, sectorul 1), împreună cu terenul aferent – în suprafaţă de 580 mp – au fost evaluate de Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) la suma 20,12 milioane de lei.

Construcţia este formată din parter, două etaje plus mansardă şi anexe, iar dreptul de proprietate asupra bunului imobil este intabulat pe numele statului român.

Vila a fost construită în 1927 și a fost confiscată de stat pentru recuperarea prejudiciului de 13 milioane de dolari din dosarul FNI în care Vântu a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru spălare de bani. Bunurile imobile intrate în proprietatea statului prin confiscare specială pot fi transmise cu titlu gratuit în administrarea instituţiilor publice dacă acest lucru este cerut pe fondul lipsei de sediu sau alte motive conexe extinderii sediului actual.

Fiindcă acest lucru nu a fost solicitat de vreo instituţie a statului, ANAF trebuie să reia procedura de valorificare, în acest caz prin licitaţie, conform dosarului de imobil confiscat realizat de ANABI, informează Libertatea.