Inspectorii s-au autosesizat după ce în mediul online au circulat diverse imagini din secția TBC a spitalului.

„Informaţiile reclamate se confirmă. În urma controalelor inspectorilor DSP, au fost închise trei saloane pentru igienizare, pacienţii au fost relocaţi temporar, iar personalul medical responsabil a fost amendat cu 5.000 de lei pentru nerespectarea normelor igienico-sanitare. Controalele au fost făcute în colaborare cu managerul spitalului, care s-a implicat activ. S-a dat termen 30 de zile pentru remedierea situaţiei, dar managerul a dat asigurări că reparaţiile şi lucrările de igienizare vor fi gata în maxim două săptămâni”, a declarat directorul DSP Vrancea, Cătălin Graur.

Reprezentanţii spitalului judeţean spun că, în ultimii ani, secţiile unităţii medicale au fost modernizate rând pe rând, iar pentru secţia de Pneumoftiziologie, cunoscută sub numele de secţia TBC, există un proiect cu fonduri europene, care va demara în prima parte a anului 2019.

„Aşa cum se poate vedea la o simplă vizită în spital, ne aflăm în plin proces de modernizare. S-a modernizat integral Blocul Operator şi Secţia de Terapie Intensivă, iar acum lucrările sunt în desfăşurare la Cardiologie şi Interne. Până la finele anului, avem în plan să renovăm Neurologia, Chirurgia Generală, Chirurgia Plastică, Chirurgie Infantilă şi secţia de Obstretică – Ginecologie. Celelalte secţii urmează să intre în renovare şi modernizare în 2019. Acestea se vor moderniza printr-un proiect pe fonduri europene, proiect aflat în faza de semnare a contractului de finanţare, astfel încât lucrările să poată demara în prima parte a anului 2019. Se va începe cu secţia TBC, care are urgent nevoie de reabilitare şi modernizare”, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, Alina Cosma, conform Agerpres.

În ultimele zile au apărut mai multe imagini în mediul online în care se pot vedea pereți plini de igrasie, paturi cu saltele pătate de sângele și urina pacienților și grupuri sanitare insalubre.

 

Te-ar putea interesa și: