Evenimentul Zilei > Politica > Pachete turistice de sute de mii de euro pentru liderii PSD
Pachete turistice de sute de mii de euro pentru liderii PSD

Pachete turistice de sute de mii de euro pentru liderii PSD

Curtea de Conturi a României a descoperit că PSD a cumpărat mai multe pachete turistice, din sumele de bani provenite de la bugetul de stat, drept subvenție pentru partidele politice.

În total, susțin inspectorii Curții de Conturi, PSD a achiziționat, în 2018, în perioada în care partidul era condus de Liviu Dragnea, mai multe pachete turistice, pentru care a achitat suma de 878.2 mii lei, în total peste 190.000 de euro. Cei de la Curtea de Conturi mai susțin că partidul nu a transmis decât facturile de achiziție, și nu si celelalte documente aferente, din care să rezulte cine a beneficiat de aceste vacanțe exotice, nici durata acestor vacanțe și nici destinația.

Din surse deschise rezultă că una dintre aceste vizite turistice, ar fi avut loc în Elveția, în perioada 29-31 mai 2018, beneficiarii fiind Liviu Dragnea și iubita acestuia, Irina Tănase. De această vizită s-a aflat după ce Irina a postat pe instagram mai multe fotografii făcute la o celebră fabrică de ceasuri. Legat de această vizită, partidul nu a vrut să ofere explicații legate de plata unor sume de bani.

În cursul anului 2018, Camera Deputaților a informat că a decontat 22.000 de euro, pentru cinci vizite în străinătate făcute de Liviu Dragnea, deci nu se pune problema ca aceste vizite să fie aceleași cu cele cumpărate de PSD.