Evenimentul Zilei > Monden > Păcăliciul zilei. Marian Godină, scriitorul cu ironii milițienești de autobază
VIDEO

Păcăliciul zilei. Marian Godină, scriitorul cu ironii milițienești de autobază

Un Păcălici cu vechime. Consacrat deja. Plotonerul Marian Godină, celebrul candidat etern al examenului de admitere de la Academia de Poliție.

Marian Godină, scriitor de plânge râul, ramul, varza, barza. Chiar și brânza. Bașca filosof al traversatului străzii pe zebră, a scris o carte.

Emisiune de Mirel Curea

Ce s-a gândit el, milițienește, adică tare șmecher?! Să-i trimită una și lui Liviu Dragnea, la Penitenciar, cu dedicație. „Și să anunț pe Facebook, să vezi reclamă ce-mi fac”. Zis și făcut! Iată dedicația.

„Domnului Liviu Dragnea, pentru a vă trece timpul mai repede!”

Mai departe, la finalul ei, al dedicației, milițianul Godină menționează că volumul este pentru toată vârstele, deci poate fi citit și de Irina, logodnica lui Liviu Dragnea.

„Cartea e inspirată din vremurile în care Teleormanul nu avea nicio librărie și e pentru toate vârstele, deci i-o puteți da și Irinei. Cu drag! Marian Godină”

Lecții de gramatică și de viață

Toa` major Godină:

  1. Când începeți o ceva – o propoziție, o frază, o aia- cu adresare la persoana a III-a, înseamnă că mai este cineva în postul de miliție. Vin cu exemplu, mai zis și „argumentul prostului” ca pentru milițieni.

Când se începe cu „domnul cutare”, o adresare la persoana a III-a, se continuă cu „pentru a-i trece timpul”.

  1. Mai mult, milițienește, în omul căzut nu se dă. Nu se ia la mișto. Cu atât mai puțin, nu îi iei omului căzut, care nu se poate apăra, iubita sau copiii, ce are el mai drag, la miștouri. Chiar dacă ele sunt derizorii, cu retard sever, de autobază.

Decât dacă ești și mitocan, și cu dunga de la caschetă imprimată pe meninge.