Evenimentul Zilei > Actualitate > ORORI din adăpostul groazei din Alexandria: „Cadavre ale cainilor pluteau pe canalele de scurgere”
ORORI din adăpostul groazei din Alexandria: „Cadavre ale cainilor pluteau pe canalele de scurgere”

ORORI din adăpostul groazei din Alexandria: „Cadavre ale cainilor pluteau pe canalele de scurgere”

Mărturii ale reporterii Stirilor Kanal D care au trăit clipe de coșmar în lagărul patrupedelor

In urma anchetei desfasurate de Stirile Kanal D la adapostul pentru animale din Alexandria, unde zeci de caini si-au gasit sfarsitul in conditii groaznice, lagarul patrupedelor a fost inchis de autoritati. Reporterul Kanal D Daniel Nicolaina impreuna cu mai multi iubitori de animale au sesizat organele competente in legatura cu ororile petrecute in acest adapost si platite din bani publici. Conform declaratiilor oferite de administratorul public al primariei Alexandria, valoarea contractului adapostului cu primaria este de apoximativ 400.000 de lei pe an.

Oficialii Directiei Sanitar Veterinare au fost oripilati de ceea ce au constatat la fata locului: caini morti, lasati sa putrezeasca in custi, mancare aruncata peste dejectiile patrupedelor, cadavre ale cainilor plutind in canalele de scurgere dezafectate, aflate in imediata apropiere a adapostului – adevarate focare de infectie si imagini care ar cutremura pe oricine.

Adapostul a fost inchis, politia a deschis o ancheta, iar medicul veterinar al adapostului este cercetat in prezent pentru rele tratamente aplicate animalelor.

„In Romania, animalele nu au niciun drept. Oricine le poate chinui sau chiar ucide fara sa fie tras la raspundere. Si mai grav este atunci cand autoritatile statului sustin cu milioane de euro, din banii nostri, asa zisele adaposturi publice;  majoritatea sunt doar lagare de exterminare. Trebuie sa schimbam asta. Ma bucur ca am langa mine oameni minunati care ma sustin si care nu raman nepasatori”, a spus reporterul Kanal D Daniel Nicolaina.

Pentru bietele animale care au supravietuit ororilor din adapostul din Alexandria, povestea are totusi un final bun. Cainii au fost mutati la adapostul ONG-ului Kola Kariola, unde li se vor asigura ingrijirile corespunzatoare.