„Dacă America va lua cea mai mică măsură după riposta noastră militară, vom distruge orașele Haifa și Tel-Aviv. Vor fi transformate în praf și pulbere”, a lansat fostul șef al Gardienilor Revoluției din Iran, Mohsen Rezai.

Rezai este la ora actuală scretar al „Consiliului pentru Discernământul Interesului Superior al Regimului”, un organ nevralgic al aparatului politic din Iran.

Tensiunea dintre Teheran și Washington a înregistrat o nouă escaladare după uciderea generalului iranian Qassem Soleimani cu o dronă a Pentagonului.

Iranul a promis să-l răzbune cu o acțiune „militară”, dar Trump a declarat sâmbătă că este gata să lovească 52 de situri din Iran, „foarte repede și foarte dur” dacă Republica Islamică atacă personalul american sau obiective americane.

„Domnule Trump, ați scris pe Twitter că veți ataca 52 de ținte în Iran? Ați scris că veți ataca din nou dacă Iranul se răzbună? Fiți sigur atunci că Iranul va reduce la praf și pulbere Haifa și centrele (urbane) israeliene într-un mod în care Israelul va fi ras de pe suprafața pământului”, a amenințat, citat de AFP, Mohsen Rezai.

„Dacă Statele Unite vor lua cea mai mică măsură după riposta noastră militară, vom face praf și pulbere Tel-Aviv și Haifa”, a adăugat Rezai, pe contul său Twitter.

Republica Islamică Iran nu recunoaște existența statului Israel. Mai mulți generali iraniani au amenințat în trecut că vor ataca statul evreu și că-l vor distruge, în caz de atac american contra teritoriului iranian.