„Sancțiunile impuse ne-au făcut să ne pregătim de o confruntare pe frontul israelian”, a declarat un comandant al Hezbollah care și-a dat doar prenumele, Samir.
„Dorința noastră înainte de războiul din Siria a fost de a merge și a deschide un front în Înălțimile Golan, dar [guvernul sirian] a decis să nu depășim această limită”, a adăugat acesta.
Hezbollah a jucat un rol esențial în conflictul sirian, deoarece forțele lor au ajutat guvernul lui Bashar al-Assad să preia controlul câtorva orașe importante de frontieră, printre care Al-Qusayr, Yabroud, Al-Zabadani și Tal Kalakh.
În 2006, Hezbollah a dus un război de o lună împotriva Forțelor Israeliene de Apărare (IDF), de-a lungul graniței sudice a Libanului.
De atunci, atât Hezbollah, cât și Israelul au comis mai multe atacuri, cel din urmă lansând majoritatea atacurilor împotriva grupării libaneze în Siria.
Într-un discurs recent, secretarul general al Hezbollah, Hassan Nasrallah, a anunțat că gruparea libaneză a retras o parte dintre forțele sale din Siria, deoarece războiul de acolo nu mai este la fel de intens.
Această informare despre retragere, dată publicității de Sayyed Nasrallah, este un moment rar, deoarece Hezbollah nu obișnuiește să discute în public despre deciziile luate.
În plus, biroul de presă a Hezbollah nu acceptă să dea publicității informații despre mișcări de trupe sau alte activități militare, indiferent de agenția de presă care solicită acest lucru.
Sayyed Nasrallah a reiterat această politică de silențio stampa în discursurile sale, subliniind adesea că, în afara situației în care Hezbollah menționează public mișcările lor de trupe, reprezentanții de presă ai organizației nu furnizează astfel de informații unor părți terțe.