Evenimentul Zilei > Actualitate > Ordinul lui Voiculescu: Gabriela, Fii-rea cu Ponta
Ordinul lui Voiculescu: Gabriela, Fii-rea cu Ponta

Ordinul lui Voiculescu: Gabriela, Fii-rea cu Ponta

Victor Ponta a plecat supărat de la o emisiune festivă a postului Antena 3 după ce a fost atacat şi hărţuit de moderatorii postului patronat de aliatul Dan Voiculescu.

Probleme mari în paradisul Uniunii Social-Liberale. La nici două zile după marea unire, armonia s-a stricat exact în “centrul nervos" al alianţei opoziţiei: Antenele lui Dan Voiculescu. Moderatorii de la trustul de presă aliat cu PSD şi PNL l-au atacat frontal pe Victor Ponta. Gabriela Firea l-a catalogat ca “neprofesionist şi plin de frustrări" şi a refuzat să-i mai adreseze întrebări. În replică Ponta a reclamat “un atac incorect" şi a refuzat să mai răspundă la întrebari. A plecat jurându-şi să nu mai cale în emisiunile postului lui Voiculescu.

Preşedintele PSD a mai simţit şi altădată, pe pielea lui, preferinţa lui Voiculescu pentru Crin Antonescu manifestată de moderatorii Antenei 3. Demostraţia de ostilitate care i s-a oferit duminică în pe terenul aliatului său are o motivaţie recentă, susţin surse din coaliţia opoziţiei. Acestea spun că fost o poliţă plătită de stăpânul Antenelelor, supărat că liderul PSD i-a interzis să apară la semnarea Protocolului USL, pentru a nu strica fotografia de grup. Aceleaşi surse susţin că Voiculescu, care se consideră creierul alianţei opoziţiei, s-a simţit umilit şi i-a promis o răzbunare pe cale mediatică.

Gabriela Vrânceanu Firea, alături de soţul ei, Florentin Pandele (UNPR)
Foto: Libertatea

Astă seară ne mâncăm în familie

Duminică seară a avut loc o ediţie festivă a emisiunii Sinteza Zilei moderată de Mihai Gâdea alături de Gabriela Vrânceanu Firea şi Răzvan Dumitrescu. Invitaţi: cei trei lideri ai partidelor din Uniune, Crin Antonescu, Victor Ponta şi Daniel Constantin.

Ceea ce trebuia să fie însă un prilej de sărbătoare în trusutul lui Voiculescu, şi un exemplu de deontologie oferit, ca de obicei, de moderatorii de la la Antena 3, a degenerat într-o scenă urâtă, de ceartă în familie.

Formatul emisunii era construit ca fiecare din cei trei moderatori să adreseze pe rând, fiecăruia dintre cei trei lideri politici, câte o întrebare. Chiar de la debutul emisunii, Gabriela Vrânceanu Firea şi-a manifestat ostilitatea faţă de Victor Ponta. Dacă pe Crin Antonescu l-a periat spunând că a făcut această alianţă pentru a salva cota unică, pe Ponta l-a atacat frontal pe tema baronilor locali ai PSD care au fost astfel salvaţi. “Doamna Firea, întrebarea a fost aşa de lungă, că am uitat ce aţi întrebat", a încercat Ponta, printr-o ironie, să iasă din încercuire.

Atacuri şi contratacuri sub centură

După prima pauză publicitară, conflictul a reizbucnit. Gabriela Firea l-a pus în “dificultate" pe Antonescu întrebându-l scurt: ce urmează după ce s-a format USL. Suspendarea lui Băsescu şi preluarea puterii, a rostit Antonescu răspunsul aşteptat. Daniel Constantin, aceeaşi întrebare, aceeaşi placă: va fi o suspendare grabnică. La Ponta, întrebarea s-a schimbat. "Domnule preşedinte Victor Ponta, vorbind în pauza publicitară despre ticăloşia în politică, se ne amintim câteva clipe despre alianţa PSD cu PDL. Cum de, în acele momente, nici PSD nu considera PD-L-iştii ticăloşi şi, de asemenea, nici viceversa nu era valabilă. Să nu-mi daţi răspunsul cu Mircea Geoană, că mi l-aţi dat în pauza publicitară", l-a atacat Firea dezvăluind o discuţie "off the record" din culisele emisiunii. Ponta i-a răspuns printr-o ironie : “Vi l-am dat dumneavoastră (răspunsul – n.r.), că ştiu că aveţi o sensibilitate. Eu credeam că-s ticăloşi şi atunci". “Da? Eu nu ştiam că o am, dar o pot accepta", a replicat Firea schiţând un zâmbet amar, după care Ponta şi-a continuat răspunsul.

Mihai Gâdea
Foto: Arhiva EVZ

Antonescu jubila

Preşedintele PSD a intrat şi sub tirul inchizitorial al lui Răzvan Dumitrescu. Acesta i-a cerut socoteală în privinţa faptului că o nouă majoritate e imposibilă atăta vreme cât continuă “scurgerile" de parlamentari de la PSD la putere, exemplu dat fiind demisia deputatului Marian Săniuţă.

Ponta răspuns înfierându-i pe "trădorii de la UNPR care şi-au vândul votul lui Traian Băsescu şi Emil Boc pentru funcţii şi bani". Răspunsul nu i-a picat bine Gabrielei Vrânceanu Firea, proaspăt căsătorită cu un reprezentant al interesului naţional, Florentin Pandele, primarul oraşului Voluntari.

Când Răzvan Dumitrescu a cerut permisiunea să mai adreseze o întrebare, Gabriela Firea a intervenit prompt: “Cu mare plăcere, dar ca să nu-l supărăm pe domnul Ponta, să fie scurtă şi fără Traian Băsescu şi fără Emil Boc".

Antonescu jubila. A intervenit şi a pus gaz pe foc: “Remarc aşa, tot pentru o atmosferă destinsă, că forţa coaliţiei noastre sau a uniunii noastre deja intimidează. Văd că doamna Firea e preocupată serios să-i facă pe plac domnului Ponta sau, în orice caz, să nu-l mai indispună".

Răzvan Dumitrescu
Foto: Arhiva EVZ

Obsesia voiculesciană: suspendarea lui Băsescu

Răzvan Dumitrescu a continuat şi i-a cerut lui Ponta să spună că, atunci când va ajunge la putere, îi va pedepsi pe şefii parchetelor, pe cei ai serviciilor şi pe cei din structurile militare.

“Eu am vorbit deja despre cei care şi-au vândut votul şi au trecut în partea cealaltă, cu riscul că se supără doamna Firea că vorbesc de UNPR", a spus Ponta cu referire la ministrul Apărării Gabriel Oprea, dar și la soţul UNPR-ist al moderatoarei de la Antena 3.

Mihai Gâdea a repetat scenariul: întrebări “incomode" pentru Antonescu (Pe ce motiv ar trebui suspendat Băsescu?) şi Daniel Constantin (Veţi anula reducerile de pesnii şi salarii când veţi ajunge la putere?). Pe Ponta l-a întrebat de Ion Iliescu. Mai precis, ce rol va juca în USL, obligându-l să intre în defensivă prin răspunsul: nici unul.

Răzbunarea, arma lui Voiculescu

Rănită după ultimul schimb de replici, Gabriela Vrânceanu Firea a adresat întrebări doar lui Antonescu şi Constantin. “Pentru domnul Victor Ponta nu am nici o întrebare. Vreau doar să-i citesc un mesaj pe care l-am primit după atacul nebărbătesc pe care l-a practicat în această emisiune, de la o colegă de-a noastră, nu pot să citesc şi de la cine este. "Neprofesionist şi plin de frustrări"", a spus Firea. “Doamnă, îmi cer scuze! Iertaţi-mă!", a exlamat Ponta.

Apoi a refuzat să mai dialogheze. “Prefer să nu mai răspund, mie mi se pare incorect cum sunt atacat în emisiune de doamna Firea şi nu vreau s-o mai supăr", a spus Ponta când Răzvan Dumitrescu i-a adresat o ultimă întrebare.
Emisunea s-a încheiat brusc. Mihai Gâdea le-a mulţumit invitaţilor: “Vă doresc o seară plăcută şi sunt convins că ne vom revedea, într-un fel sau în altul, cu sau fără meciuri între jurnalişti şi oameni politici".

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: