Acuzatoarea lui Jeffrey Epstein, Virginia Giuffre, a primit ordin de la un judecător de district din SUA să distrugă probele din dosar care conțin numele asociaților miliardarului  pentru că au fost „obținute în mod necorespunzător”.

Judecătoarea Loretta Preska a declarat că avocații Virginiei Giuffre trebuie să furnizeze dovada că documentele au fost distruse, adăugând că „avocații ar trebui să prezinte o declarație pe propria răspundere care să detalieze pașii făcuți în acest scop”, potrivit Newsweek .

Decizia lui Preska a venit după ce avocatul Alan Dershowitz a cerut accesul la documente

Giuffre a susținut că Dershowitz a fost unul dintre bărbații cu care Epstein a forțat-o să întreţină relaţii intime. Ca răspuns, Dershowitz a dat-o în judecată pe Giuffre pentru calomnie. Dershowitz a susținut că obținerea înregistrărilor lui Epstein ar fi un avantaj pentru apărarea sa.

Preska a spus că dorința lui Dershowitz de a vedea toate documentele „cu peste o mie de înregistrări” nu a fost un „atac vizat”, ci un „clubbing”, mai scrie Newsweek

În septembrie 2019, un avocat care o reprezintă pe  „doamna” a lui Epstein, Ghislaine Maxwell – care a fost arestată joi – a declarat judecătoarei Preska că există „sute” de persoane menţionate în aproximativ 2.000 de pagini de documente.

Avocatul Jeffrey Pagliuca a declarat miercuri judecătoarei Loretta Preska că documentele respective  includ și o listă completă de adrese cu aproximativ 1.000 de nume. La audiere nu au existat detalii cu privire la identitatea persoanelor menționate în documente și s-ar putea ca acestea să fie femei care pretind că sunt victime ale lui Epstein, notează Bloomberg.

Epstein a murit după ce a fost arestat în iulie 2019, acuzat fiind de trafic de minore. De când s-a făcut public despre acest caz care a zguduit lumea bună din toată lumea,  asociații săi – inclusiv Bill Clinton, Bill Gates,  Ehud Barak și Les Wexner, șeful Victoria’s  Secret – au căutat să se distanțeze de Epstein și de activitățile sale.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE