Oamenii „reţelei Soros” sunt cei care organizează migraţia prin Balcani, acordând „consultanţă pentru migraţie”. George Soros vrea să obţină influenţă politică şi este oligarhul numărul 1 din lume, „care finanţează, prin metode de reţea acoperită, de tip mafie, aşa-zise ONG-uri: organizaţii civile, grupuri, activişti”, respectiv cumpără politicieni, a spus şeful guvernului de la Budapesta.

Orban a precizat că în timp ce „politicienii plătiţi de către Soros” sunt pro-migraţie și o încurajează, statul maghiar se pronunță împotrivă și ia măsuri în consecință.

Premierul maghiar a exemplificat cu o tentativă a unor emigranți ilegali de a forța frontiera statului vecin, marți, în punctul Röszke. Cei care au reuşit să intre în Ungaria, au fost prinşi de poliţişti, prezentaţi instanței și urmează să fie expulzaţi din ţară. Orban susține că cei reținuți erau bărbaţi cu vârstă de armată, în condiţie fizică bună, echipaţi, care nu au venit aici întâmplător.

Potrivit prim-ministrului, protecţia frontierelor şi lupta împotriva migraţiei reprezintă cea mai importantă problemă europeană şi maghiară și a atras atenția că este nevoie de o finanțare serioasă din bugetul UE pentru apărarea frontierelor europene.

Până în prezent, a afirmat Victor Orban, UE a oferit Ungariei, pentru protecţia frontierei, „nişte bani care nu pot fi numiţi nici măcar bani de buzunar”, deşi munca depusă de maghiari pentru oprirea imigrației ilegale dinspre sud este în interesul austriecilor și a germanilor.

Te-ar putea interesa și: