Evenimentul Zilei > Politica > Orban îi dă lui Dăncilă cu legea electorală-n cap
Orban îi dă lui Dăncilă cu legea electorală-n cap

Orban îi dă lui Dăncilă cu legea electorală-n cap

După ce PSD a anunțat că va contesta trimiterea buletinelor de vot pentru ambele tururi la prezidențiale celor care voteză prin corespondență, premierul Ludovic Orban a spus sâmbătă că este vina PSD că nu a făcut legea mai clară.

„Am auzit ca PSD contesta aceasta procedură, dar PSD dacă ar fi dorit, avea majoritate parlamentară, trebuia sa asigure o prevedere legală mult mult mai clară, s-au trezit acum”, a declarat Ludovic Orban. „Dl. Aurescu a solicitat președintelui BEC din străinătate să soluționeze cu celeritate organizarea secțiilor de votare astfel încât toți românii să-și exercite dreptul de vot”, a adăugat premierul.
Orban a indicat că nu a „cronometrat” cât durează votul la prezidențiale, dar se voteaza mai repede decât la europarlamentare pentru că în mai a fost și votul pentru referendum.
Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a anunțat, vineri, la Târgu Jiu, că va contesta măsura Autorității Electorale Permanente, care a trimis celor care votează prin corespondență plicuri cu buletinele de vot pentru ambele tururi de scrutin.

Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat că 2.000 de oameni din străinătate, care votează prin corespondență, au votat deja și pentru turul doi al alegerilor prezidențiale, după ce instituția a trimis deodată buletinele de vot pentru ambele tururi. Președintele AEP, Florin Mitulețu, a declarat la Antena 3 că persoanele care au ales să voteze prin corespondență au primit două buletine de vot identice, unul pentru turul I, altul pentru turul 2, urmând ca după anunțarea rezultatelor după primul tur de scrutin aceștia să aleagă de pe al doilea buletin unul dintre candidații rămași în cursă.

În cazul în care cei care și-au exprimat deja dreptul de vot pentru turul doi, dar nu au votat cu unul dintre candidații care vor trece de turul întâi, buletinele de vot vor fi declarate nule, au mai anunțat reprezentanții AEP.