Evenimentul Zilei > Politica > Orban, declarație despre primarul din Iași: „Nu o să mai candideze el”
Orban, declarație despre primarul din Iași: „Nu o să mai candideze el”

Orban, declarație despre primarul din Iași: „Nu o să mai candideze el”

Premierul Ludovic Orban a declarat, întrebat cum a fost posibil să rămână în funcție atâția ani primarul din Iași acuzat că a făcut sex cu două minore, în biroul din primărie, că nu s-a știut de acest caz

Orban mai spune că a aflat acum, după ce a fost făcută publică depoziția acestuia în instanță. „A trecut vremea aia în care se făcea dosarul la securitate și se știa tot despre fiecare”, a spus Orban.

„Am fost informat (…) Nu s-a știut de lucrul ăsta. Credeți că a știut cineva? Acum s-a văzut, ca urmare a unei depoziții făcute în instanță. El a fost demis din funcția de președinte al organizației (filiala locala a PNL) și nu o să mai candideze el, o să avem alt candidat. Cum să știm de așa ceva? Dacă dumneavoastră vă imaginați că poți să știi tot ce a făcut orice candidat de primar acum 10-15-20 de ani… A trecut vremea aia în care se facea dosarului la securitate și se știa tot despre fiecare”, a spus Ludovic Orban, despre Primarul liberal al comunei Mogoșești-Siret, Damian Butnariu, care a recunoscut în instanță că a făcut sex cu două minore în biroul său, plătind 100 de lei pentru «servicii»”, a ddeclarat Orban pentru Hotnews.

Primarul PNL al unei comune din judeţul Iaşi a recunoscut în instanţă că a făcut sex cu două minore de 17 ani, chiar în sediul primăriei, plătind 100 de lei pentru „servicii”. Damian Butnariu a întreţinut „raporturi sexuale normale şi orale” cu cele două fete, victime ale unei reţele de trafic de minori din zona Paşcaniului, a scris Ziarul de Iași.

Una dintre ele fusese răpită de la şcoală chiar cu câteva ore înainte de a fi dusă în biroul primarului. Informațiile apar într-un dosar în care mai mulţi proxeneţi din zonă sunt judecaţi pentru fapte de trafic de carne vie pe care le-au comis în perioada 2007-2008.

Procesul proxeneţilor care îi serveau copile edilului urmează să se reia la Curtea de Apel Iaş . „Peştele” – furnizor al primarului a primit 15 ani de închisoare în primă instanţă, relatează Ziarul de Iași.

Butnariu a spus că se pune ladispoziția conducerii partidului: „Înțeleg să mă pun la dispoziția conducerii partidului în această situație și rog să se ia act de dorința mea de a mă autosuspenda din această calitate, până când adevărul va ieși la suprafață în acest caz”.