Evenimentul Zilei > Politica > Orban, declarația care pune pe jar România: A recunoscută lucrul ăsta încă de la angajare
Orban, declarația care pune pe jar România: A recunoscută lucrul ăsta încă de la angajare

Orban, declarația care pune pe jar România: A recunoscută lucrul ăsta încă de la angajare

Joi seară, premierul Ludovic Orban a făcut o serie de declarații controversate în scandalul momentului.

Premierul Ludovic Orban a declarat că şeful Grupului de Comunicare Strategică, Andi Manciu, „nu are obligaţia legală” de a avea diplomă de licenţă, iar faptul că nu şi-a dat licenţa nu înseamnă că nu poate să exercite atribuţiile de consilier pe comunicare.

„A recunoscut lucrul ăsta încă de la angajare (că nu are diploma de licenţă – n.r.). Nu are obligaţia legală de a avea licenţă. Nimeni nu a zis că Andi Manciu are licenţa luată. Bineînţeles că am ştiut că nu are licenţa luată. Lucrez cu Andi Manciu de foarte mult timp (…). Este un om care este un specialist bun în comunicare, este un om pe care te poţi baza, care munceşte de dimineaţă până noaptea, care este supercorect şi faptul că e acum scoasă din mânecă povestea asta, în prag de campanie electorală nu mi se pare… Deci nu e nicio minciună, nu e nicio ilegalitate faptul că există un consilier care se ocupă de comunicare care nu are licenţa terminată”, a spus Orban la Digi 24.

Acesta a adăugat că nu ştie de ce nu şi-a dat Manciu licenţa, „asta este problema lui”, dar „faptul că nu şi-a dat licenţa nu înseamnă că nu poate să exercite atribuţiile pe care le are ca şi consilier pe comunicare”.

Jurnalista Ioana Ene Dogioiu a lansat informaţia într-un editorial despre Andi Manciu, consilier de stat al prim-ministrului Ludovic Orban şi şeful Grupului de Comunicare Strategică că acesta nu are dipălomă de licență.

„Baranga nu e un accident, Baranga mi se pare mai degrabă un simptom care doar pe dl Orban pare a nu-l îngrijora.

Dacă domnia să era omul care dorește în mod sincer să reformeze statul roman din temelii și pentru această reformă cere votul românilor, eu aș fi așteptat să-l văd negru de supărare, aș fi așteptat să văd demiterea celor care au făcut evaluarea în baza căreia domnia sa a semnat ultima numire a dlui Baranga, aș fi așteptat declanșarea unei verificări la sânge a tuturor titularilor de funcții publice de sus în jos.

Așa descoperea poate dl Orban că al său consilier de stat, Andi Manciu, pe care l-a pus în fruntea Grupului de Comunicare Strategică, care scrie cele mai sensibile OUG ale Guvernului și are deja un loc eligibil pentru viitorul Parlament, este o persoana fără diplomă de licență”, a scris Ioana Ene Dogioiu.

SNSPA confirmă că Manciu nu și-a finalizat studiile

„Domnul Eduard Andi Manciu a fost înmatriculat la Facultatea de Ştiinţe Politice, specializarea ştiinţe politice promoţia 2004-2008, dar nu a absolvit studiile universitare de licenţă”, a transmis SNSPA.

Răspunsul lui Andi Manciu: e o bazaconie

„E o bazaconie. Nu am avut nicio discuție despre vreo posibilă candidatură și, implicit, e o invenție ideea unei poziții eligibile pe liste. În privința studiilor am menționat în CV că am urmat cursurile universitare și nu am declarat că sunt până la acest moment licențiat, întrucât acest lucru ar fi contrar situației de fapt”, a spus Adrian Manciu, șeful Grupului de Comunicare Strategică.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: