Evenimentul Zilei > Actualitate > Orban cere ajutorul primarilor în lupta cu SARS-Cov-2. Ce le-a transmis?
Orban cere ajutorul primarilor în lupta cu SARS-Cov-2. Ce le-a transmis?

Orban cere ajutorul primarilor în lupta cu SARS-Cov-2. Ce le-a transmis?

Premierul Ludovic Orban le-a cerut, luni, reprezentanţilor autorităţilor locale să susţină acţiunile Guvernului pentru combaterea riscului de răspândire a noului coronavirus.

 

Primul-ministru a transmis mesajul la o videoconferinţă cu membrii Adunării Generale a Asociaţiei Oraşelor din România.

„Eu am doar un mesaj simplu: să fiţi alături de noi în acţiunea de combatere a riscului de răspândire a virusului. E foarte importantă atitudinea primarilor, măsura în care primarii dau mesaje publice în comunitate şi, de asemenea, nu uitaţi măsura în care actele administrative sunt de natură a reduce riscul epidemiologic. Vă dau un singur exemplu: primăriile emit autorizaţiile de funcţionare pentru foarte multe tipuri de activităţi, noi putem suspenda doar parţial anumite tipuri de activităţi, în timp ce suspendarea autorizaţiilor este atributul exclusiv al primăriei şi vă cer concursul în efortul pe care-l avem pentru a limita răspândirea virusului”, a declarat Ludovic Orban.

Participarea premierului Ludovic Orban, în sistem videoconferință, la ședința Adunării Generale a Asociației Orașelor din România

Participarea premierului Ludovic Orban, în sistem videoconferință, la ședința Adunării Generale a Asociației Orașelor din România#LudovicOrban #AsociatiaOraselordinRomania

Publicată de Guvernul României pe Luni, 27 iulie 2020

Mai multe decizii ar urma să se ia în întâlnirea săptămânală a reprezentanţilor instituţiilor de control în care se analizează raportul fiecărei entităţi şi se stabileşte planul de măsuri pe săptămâna următoare.

Chiar luni, șeful Guvernului a vorbit despre obligativitatea de a fi purtată masca de protecție inclusiv în aer liber, ceea ce, în condițiile temperaturilor ridicate din timpul verii, s-ar putea dovedi o măsură greu de implementat.

Este vorba cel puțin despre spațiile în care este foarte aglomerat, cum ar fi, de exemplu, piețele și unde factorii de decizie ar dori ca oamenii să umble cu masca pe față.

„Am primit informații de la specialiști care arată că există și în aer liber spații unde se creează o mare aglomerație: în piețe, pe faleză etc. Analizăm acest aspect și s-ar putea impune obligativitatea purtării măștii și în anumite spații deschise”, a declarat, în acest sens, Ludovic Orban.

Se pare că Guvernul dorește să impună această nouă restricție cât mai repede posibil, chiar din această săptămână, dacă se poate.

În prezent, purtarea măștilor este obligatorie în spații publice închise și în mijloacele de transport în comun.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: