Orban, candidatul PNL la Primăria Capitalei

Orban, candidatul PNL la Primăria Capitalei

Ludovic Orban îşi anunţase în repetate rânduri intenţia de a deveni edilul Bucureştiului, însă este prima dată când afirmă că a fost deja desemnat să candideze. Ministrul Transporturilor a declarat, la emisiunea 3 X 3 de la Realitatea TV, că este extrem de încrezător în şansele lui.

"Nu că vreau. Canidez! Nu candidez ca să mă aflu în treabă, candidez cu convingerea că am şanse să câştig primăria. Nu mă bat cu nimeni, mă bat cu problemele Bucureştiului", a declarat Ludovic Orban.

Până acum, Orban şi Cozmin Guşă, liderul Partidului Iniţiativa Naţională, au intrat în bătălia pentru alegerile de la 1 iunie.

Campania electorală începe pe 2 mai

Ne puteți urmări și pe Google News

Ministrul Internelor Cristian David a declarat în cadrul aceleiai emisiuni că startul campaniei electorale pentru alegerile locale se va da pe 2 mai.Mai mult, acesta estimează că suma costurilor de organizare a alegerilor va fi cuprinsă între 600 şi 800 de miliarde de lei vechi.

"Campania electorală va începe pe 2 mai (vineri - n.r) şi va ţine o lună de zile. Va începe practic pe 5 mai (luni - n.r) pentru fiecare dintre partide. Am încercat să încadrăm campania între perioada sărbătorilor de Paşti şi începerea campionatului de fotbal. Probabil că ne vom încadra ca bani undeva între 600 - 800 de miliarde de lei vechi. Costurile sunt diferenţiate faţă de campania pentru alegerile europene. Toate costurile vor fi descentralizate pentru fiecare judeţ în parte", a declarat Cristian David, ministrul Internelor.

(11:15)