Orban susține că PSD ar trebui să ia în calcul schimbarea lui Ponta din funcția de prim-ministru, scrie ProTV.

“Decizia premierului Ponta reprezinta o tradare de neacceptat fata de toti cetatenii romani care au votat la referendum pentru demiterea lui Traian Basescu si care au votat USL la alegerile parlamentare. Propunerea omului lui Traian Basescu, Codruta Kovesi, care a fost mana dreapta in tot sistemul ticalosit pe care l-a pus in miscare Traian Basescu, pentru mine este un act inacceptabil care ma determina ca incepand de astazi sa pun semn de egalitate intre Victor Ponta si Traian Basescu”, a spus Ludovic Orban.

El a arătat că PSD trebuie să ia în calcul să-l schimbe pe Ponta din funcția de premier, pentru că altfel apare riscul ca PNL să nu mai accepte atitudinile și actiunile acestuia.

“Cred ca PSD ar trebui sa se gandeasca la schimbarea persoanei care detine pozitia de premier, pentru ca altfel apare riscul ca PNL sa nu mai poata sa accepte toate atitudinele si actiunile premierului Ponta, care se transforma parca intr-o marioneta de sforile careia trage nimeni altul decat Traian Basescu”, a spus Orban.

Deputatul PSD, Viorel Hrebenciuc, a comentat criticile aduse de liberalul Ludovic Orban lui Victor Ponta, precizând că acesta vorbește ca membru simplu PNL și nu are cunoștință de negocierile din USL.

“Domnul Orban vorbeste in calitate de membru simplu PNL, nu are cunostinta de negocierile din USL”, a spus Hrebenciuc.