Evenimentul Zilei > Politica > Orban a LANSAT un ATAC fără PRECEDENT la adresa lui Dăncilă. Sunt cele mai ACIDE critici
Orban a LANSAT un ATAC fără PRECEDENT la adresa lui Dăncilă. Sunt cele mai ACIDE critici

Orban a LANSAT un ATAC fără PRECEDENT la adresa lui Dăncilă. Sunt cele mai ACIDE critici

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a avut o reacție fără precedent la adresa premierului Viorica Dăncilă. Din cauza carențelor evidente de comunicare și diplomatice, liderul liberal i-a cerut liderului PSD, Liviu Dragnea, “să o ţină acasă pe Viorica Dăncilă” şi “să nu o mai lase să umble liberă prin lume”.

Acest apel survine după ce Viorica Dăncilă a confundat capitala Muntenegru cu cea a regiunii Kosovo. În ciuda apelului, Orban afirmă că se îndoieşte că Dragnea se poate “dispensa în acest moment de această slugă care execută prosteşte toate comenzile”.

"Îi solicit lui Dragnea să o ţină acasă pe Dăncilă. Dacă o mai lasă să umble liberă prin lume, va ajunge un pericol public la adresa relaţiilor internaţionale ale României. Că mai face câte o gafă în faţa Parlamentului sau la vreo emisiune televizată, îi mai putem trece cu vedere incapacitatea ei de a citi textele care îi sunt puse la dispoziţie sau necunoaşterea limbii române. Dacă este lăsată în continuare să umble liberă prin lume, riscă să dinamiteze foarte multe relaţii internaţionale. Gafa monumentală comisă în vizita în Muntenegru nu poate fi tratată la capitolul răsete şi mergem mai departe”, a susţinut Ludovic Orban într-o conferinţă de presă, conform news.ro.

El mai spus că este inadmisibil să nu cunoşti numele capitalei ţării unde te deplasezi, iar în acest caz este mai grav faptul că regiunea Kosovo nu este recunoscută de România.

“Este inadmisibil ca atunci când te deplasezi într-o ţară străină ca şi prim-ministru să nu cunoşti numele capitalei ţării şi mai mult decât atât, să confunzi capitala ţării cu capitala unei alte ţări, iar în cazul Pristina, Kosovo, este vorba de o ţară pe care România a recunoscut-o, lucru care agravează şi mai mult gafa monumentală comisă de premierul Dăncilă”, a declarat liderul PNL,

Ludovic Orban spune că ar fi mai bune ca Viorica Dăncilă să plece acasă, dar se îndoieşte că Dragnea se poate dispensa în acest moment de această slugă”.

“Sigur că cel mai bine pentru şi pentru Dăncilă, şi pentru România ar fi să plece de la Palatul Victoria, dar mă îndoiesc că Dragnea se poate dispensa în acest moment de această slugă care execută prosteşte toate comenzile”, a conchis el.

Premierul Viorica Dăncilă a susţinut miercuri o conferinţă de presă comună cu premierul muntenegrean Duško Marković, în care a spus că se bucură să fie la Pristina, capitala Kosovo, în loc să spună Podgorica, care este capitala Muntenegrului. În înregistrarea conferinţei prezentată de Guvernul din Muntenegru, momentul în care premierul român rosteşte "Pristina" este fără sonor.

"Mă bucur să fiu astăzi la Pristina, în prima vizită a unui prim-ministru român în Muntenegru", a spus Dăncilă.

Translatorul a sesizat greşeala şi a spus Podgorica, care este, de fapt, capitala Muntenegrului.

De asemenea, Guvernul muntenegrean a cenzurat greşeala făcută de prim-ministrul Viorica Dăncilă, pe linkul de pe site-ul Guvernului din Muntenegru către înregistrarea conferinţei de presă neauzindu-se, la minutul 6:03, când Dăncilă rosteşte "Pristina". De asemenea, comentariile sunt dezactivate.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.