Ludovic Orban a precizat că solicitarea privind sesiunea extraordinară la Senat a fost făcută pentru data de 18 august, iar cea privind sesiunea extraordinară a Camerei Deputaţilor pentru 19 august şi a cerut celor doi preşedinţi ai Camerelor să respecte regulamentele celor două foruri legislative, citat de Agerpres.

"Convingerea noastră este că Victor Ponta nu doreşte cu adevărat reducerea CAS şi că este implicat într-un joc murdar pe care-l face cu Traian Băsescu. Odată cu solicitarea de reexaminare urmează o procedură care riscă să nu permită aplicarea acestei legi de reducere a contribuţiilor de asigurări sociale de la data de 1 octombrie. După adoptarea de către Senat şi de către Cameră a legii, în urma cererii de reexaminare, preşedintele mai are la dispoziţie, înainte de promulgare, posibilitatea procedurală de atacare la Curtea Constituţională a acestei legi. (…) În momentul de faţă avem informaţiile că Preşedinţia apelează la această procedură de atacare la CCR", a declarat Ludovic Orban.

Vicepreşedintele PNL a adăugat că ACL deţine informaţii potrivit cărora parlamentarii PSD şi ai partidelor aliate vor să boicoteze sesiunea parlamentară extraordinară.