Orange, lider de Sarbatori

Orange, lider de Sarbatori

Francezii au fost castigatori la apeluri si mesaje scrise, in lupta cu Vodafone pentru suprematia pe piata.

Abonatii operatorului de telefonie mobila Orange Romania au petrecut, de Sarbatori, cu 50% mai mult timp la telefon decat in 2006, potrivit companiei.

Eterna rivala a francezilor, compania Vodafone se lauda cu un apetit mult mai redus al abonatilor sai pentru conversatii cu iz de urari la telefon: crestere de doar 17,5% fata de sarbatorile precedente. Cosmote Romania, al treilea cel mai mare operator de telefonie mobila de la noi dupa numarul de clienti, a anuntat ca va face publice statisticile din perioada Sarbatorilor de Iarna pe 7 ianuarie.

Orange a luat crema si la mesaje scrise. Numarul mesajelor transmise in reteaua franceza a crescut in perioada Craciunului cu aproape 12% fata de perioada similara a lui 2006. Mai neinspirati sau pur si simplu mai zgarciti, abonatii Vodafone au trimis in zilele de Craciun cu doar 9,8% mai multe mesaje decat in aceeasi perioada a anului anterior.

Ne puteți urmări și pe Google News

„La multi ani!”, mai bine live

Revelionul nu i-a prins pe romani la fel de dornici sa comunice prin telefonul mobil. Desi numarul apelurilor a inregistrat o crestere semnificativa fata de anul precedent (40%), abonatii Orange au vorbit mai putin la telefon de Anul Nou, in comparatie cu Craciunul.

In aceleasi zile, traficul de voce a inregistrat, la Vodafone, o crestere de 8,5%, comparativ cu aceeasi perioada din 2006/2007. Meci castigator pentru operatorul francez de telefonie si in privinta urarilor prin SMS de Revelion: clientii Orange au trimis cu 37% mai multe mesaje scrise decat anul trecut, in timp ce in reteaua Vodafone cresterea a fost de doar 5%.

Crestere puternica pe multimedia

Daca nu s-au folosit de mesajele traditionale, clientii Vodafone au ales varianta multimedia: pe 31 decembrie au trimis cu peste 120% mai multe MMS-uri, decat intr-o zi obisnuita din decembrie.In paralel, traficul de apeluri video in reteaua Vodafone a crescut de Revelion cu 33,9% fata de aceleasi zile din 2006, respectiv 2007.