Evenimentul Zilei > Actualitate > Oprescu se joacă de-a alba-neagra cu angajarea unui administrator privat pentru „Național Arena”. S-a anulat licitația pentru că s-a încălcat legea
Oprescu se joacă de-a alba-neagra cu angajarea unui administrator privat pentru „Național Arena”. S-a anulat licitația pentru că s-a încălcat legea

Oprescu se joacă de-a alba-neagra cu angajarea unui administrator privat pentru „Național Arena”. S-a anulat licitația pentru că s-a încălcat legea

Pe motiv că nu a respectat legea, licitația organizată de Municipalitate pentru angajarea unui administrator privat pentru stadionului „Național Arena” a fost anulată. Reprezentanții Municipalității susțin că ea va fi reluată.

Potrivit site-ului public de licitații, anunțul de participare lansat de Primăria Capitalei a fost anulat „pentru abateri grave de la prevederile legislative afecteaza procedura de atribuire sau este imposibila incheierea contractului”.
Contactați de EVZ, reprezentanții Municipalității au explicat că nu a fost precizat corect codul CPV, iar după ce se va clarifica acest lucru, licitația ar urma să fie reluată.
Minim 21,6 și maxim 34,5 de milioane de lei este dispusă să plătească Primăria Capitalei societății care va fi deacord să gestioneze stadionul Național Arena timp de 48 de luni. Un simplu calcul arată că cel care va repara timp de patru ani ceea ce se strică pe stadion și va întreține instalațiile de pe arenă- va urma să încaseze aproape două milioane de euro pe an.

În iulie 2011, primarul general, Sorin Oprescu, a pus pe hârtie, împreună cu specialiştii Muncipalităţii, un proiect privind concesionarea Stadionului „Naţional Arena”. Actul este respins de consilierii generali, pe motiv că administrarea propusă de edil este în defavoarea primăriei, iar concesionarul va „putea face ce vrea el”.

  • REVOLTĂTOR. Stadionul "Naţional Arena", căpuşa Bucureştiului. Pentru ce s-au cheltuit 200 de milioane de euro!

Potrivit studiului de fundamentare al proiectului realizat la acea vreme, Municipalitatea urma să priemască aproximativ 18 milioane de euro în 40 de ani. Asta, dacă firma câştigătoare va avea profit, nu va fi afectată de criza economică sau nu se schimbă legea în defavoarea concesionarului.

Oprescu: Firmele româneşti, incapabile

Tot în 2011, edilul-şef a declarat că nu crede că o firmă românească ar putea administra stadionul. "Municipiul Bucureşti nu are experienţă în acest domeniu, iar expertiza necesară pentru exploatarea şi managementul stadionului este puţin probabil că va fi găsită în România", se mai specifica în studiu realizat atunci.

Alte două clauze contestate de aleşii generali la acea vreme, intenția de concesionare fiind respinsă, au fost că firma poate „intra în orice convenţie” şi faptul că Muncipiul Bucureşti va trebui să-i acorde concesionarului exclusivitate pe toate drepturile comerciale.
Citiți și:

  • Sorin Oprescu vrea să dea noul stadion pe nimic
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: