Evenimentul Zilei > Justitie > OPERAȚIUNEA Siutghiol. Cât și cum s-au mobilizat forțele de salvare
OPERAȚIUNEA Siutghiol. Cât și cum s-au mobilizat forțele de salvare

OPERAȚIUNEA Siutghiol. Cât și cum s-au mobilizat forțele de salvare

Operațiunea de căutare-salvare de desfășurată, ieri, pe Lacul Siutghiol s-a dovedit a fi doar un exercițiu în care forțele angrenate au putut măsura timpii de intervenție. În rest, s-a dovedit a fi o alarmă falsă. Cei trei bărbați care au recunoscut că se aflau pe lac la momentul în care s-a primit apelul la 112 și au fugit după sosirea primelor echipaje ISU.

Potrivit unui comunicat al IGSU, decizia de sistare a misiunii a fost luată de șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al judeţului Constanța, în calitate de șef al intervenției. Autoritățile spun că acțiunea de căutare-salvare a fost demarată imediat după primirea unui apel la 112 prin care o femeie anunța că trei bărbați au căzut în Lacul Siutghiol. Operațiunea a fost coordonată de Centrul Național de Coordonare Integrată a Intervențiilor de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, fiind implicate efective și mijloace de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Constanța, Poliția de Frontieră, Serviciul Județean de Ambulanță și de la Ministerul Apărării Naționale. Totodată, a fost implicat un elicopter al unei companii private, care a survolat lacul şi un elicopter Puma Naval, care aparţine Ministerului Apărării Naţionale.
În paralel cu acțiunile de căutare, structurile MAI au desfășurat și alte activități conexe în urma cărora au fost identificați cei trei bărbați care s-au aflat pe lac.
Desfășurarea tuturor acțiunilor derulate după primirea apelului de la 112 a fost comunicată permanent Centrului Național de Coordonare Integrată a Intervențiilor și viceprimministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: