Evenimentul Zilei > Social > Ministrul Culturii a ales nou manager pentru Opera din Iași
Ministrul Culturii a ales nou manager pentru Opera din Iași

Ministrul Culturii a ales nou manager pentru Opera din Iași

Opera Națională Română din Iași are un nou manager, a anunțat joi Ministerul Culturii, potrivit unui comunicat de presă.

Joi, într-un comunicat de presă, Ministerul Culturii anunță că Opera Națională Română din Iași are un nou manager.

„Ca urmare a suspendării contractului de management al doamnei Beatrice Rancea, ministrul Culturii a numit un manager interimar la Opera Naţională Română din Iaşi. Această funcţie va fi ocupată de Florin-Daniel Şandru, fost secretar de stat – coordonator al Departamentului Centenar în subordinea Cancelariei prim-ministrului Guvernului României (2016 – 2017) şi fost director al revistei de cultură contemporană Timpul”, se precizează într-un comunicat al ministerului.

Potrivit ministrului Culturii, Opera Naţională Română din Iaşi are nevoie de un factor de echilibru în această perioadă ”a grelelor încercări pentru instituţie”.

Opera Națională Română din Iași are un nou manager

„Îmi doresc ca acest interimat să aducă un dialog mai bun între angajaţii Operei, dar şi o mai eficientă administrare a atribuţiilor manageriale. Noul manager interimar are experienţa necesară pentru a gestiona într-un timp destul de scurt provocările sesizate de cele 2 controale efectuate de către corpul de control la această instituţie şi să se asigure că, prin intermediul departamentului artistic, publicul ieşean, şi nu numai, se bucură de producţii culturale la cel mai înalt nivel”, a declarat Gheorghiu.

El a suspendat miercuri contractul de management al lui Beatrice Rancea, ca urmare a instituirii de către DIICOT a măsurii controlului judiciar asupra acesteia în dosarul în care este cercetată penal privind nereguli financiare la Opera din Iaşi cu un prejudiciu estimat la 5 milioane.

Ministerul Culturii a informat, totodată, că nu va organiza în acest moment un concurs de proiecte de management pentru Opera Naţională Română din Iaşi. „Beatrice Rancea, în calitate de persoană cercetată, beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, se precizează în comunicatul citat.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.