Evenimentul Zilei > Justitie > Onţanu află astăzi sentinţa în dosarul în care este acuzat că a luat MITĂ un teren de 4 MILIOANE de euro
Onţanu află astăzi sentinţa în dosarul în care este acuzat că a luat MITĂ un teren de 4 MILIOANE de euro

Onţanu află astăzi sentinţa în dosarul în care este acuzat că a luat MITĂ un teren de 4 MILIOANE de euro

Fostul edil al Sectorului 2, Neculai On'anu, ar urma să afle astăzi sentinţa în dosarul în care este acuzat că a luat mită un teren de 1.500 de metri pătraţi, a cărui valoare depăşeste patru milioane de euro.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti ar urma să pronunţe, vineri, o decizie în cazul fostului primar al Sectorului 2 Neculai Onţanu, acuzat că a luat mită un teren de 1.500 de metri pătraţi, în valoare de 4,2 milioane de euro, pentru a facilita retrocedarea mai multor terenuri. La ultimul termen al procesului, avocaţii lui Onţanu au susţinut că fapta de luare de mită s-a prescris, scrie HotNews.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti trebuiau să pronunţe o sentinţă în acest dosar în 14 iulie, însă au amânat pentru vineri decizia, care nu va fi definitivă.

La ultimul termen al procesului, din 10 iulie, apărătorii fostului primar au cerut schimbarea încadrării juridice, în sensul de a se elimina forma agravantă din acuzaţia de luare de mită. "Chiar şi dacă nu se schimbă încadrarea juridică, prescripţia a intervenit cu privire la faptele de corupţie”, a susţinut apărătorul lui Onţanu.

Avocatul lui Toma Şutru, fost secretar general al Primăriei Sector 2, a arătat acelaşi lucru şi a completat că singura infracţiune care se mai poate reţine în cazul clientului său este spălarea de bani. "În denunţul său din 16 februarie 2016, Cristian Borcea arată că Şutru i-ar fi pretins două milioane de euro mită. În denunţ, Borcea nu a spus exact când i s-a cerut mita. Ultimul virament bancar pe numele tatălui domnului Şutru de la Borcea a fost în decembrie 2007”, a arătat avocatul.

Instanţa urmează să se pronunţe în acest caz în 14 iulie, decizia nefiind definitivă.

După proces, Neculai Onţanu a spus că se consideră nevinovat întrucât nu a luat mită.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: