Evenimentul Zilei > Opinii > Invitatii EVZ > ONG-urile îi ÎNVAȚĂ pe IMIGRANȚI să MINTĂ ca să OBȚINĂ AZIL. „Dacă vor să treacă de acest interviu, trebuie să joace rolul de refugiat traumatizat”. Istoria ALTFEL decât o înveți la școală
ONG-urile îi ÎNVAȚĂ pe IMIGRANȚI să MINTĂ ca să OBȚINĂ AZIL. „Dacă vor să treacă de acest interviu, trebuie să joace rolul de refugiat traumatizat”. Istoria ALTFEL decât o înveți la școală

ONG-urile îi ÎNVAȚĂ pe IMIGRANȚI să MINTĂ ca să OBȚINĂ AZIL. „Dacă vor să treacă de acest interviu, trebuie să joace rolul de refugiat traumatizat”. Istoria ALTFEL decât o înveți la școală

Încet-încet, adevărul despre felul în care este dirijată migrația musulmană înspre Europa începe să iasă la iveală.

După dezvăluirile privind cardurile bancare acordate imigranților din Grecia, acum faimoasa ziaristă alt-right Laurean Southern a reușit să afle cum îi „antrenează” ONG-urile pe migranți să mintă la interviurile pentru acordarea statutului de azilant.

Lauren Southern a anunțat rapid pe internet că se află în posesia unei bombe de presă:

„În cursul investigației noastre sub acoperire asupra activității ONG-urilor care lucrează pe insulele grecești, am intrat în posesia unei înregistrări cu Ariel Ricker, directorul executiv al Avocates Abroad, în care aceasta recunoaște că folosește metode lipsite de etică și ilegale. Advocates Abroad este un ONG de mari dimensiuni care oferă consultanță legală refugiaților și imigranților în ceea ce privește interviurile de obținere a azilului”. 

Fără să aștepte apariția documentarului ei privind imigrația, jurnalista canadiană, o celebritate pe internet, a dat publicității înregistrarea. Conținutul acesteia e de-a dreptul savuros. Cu o naivitate care frizează prostia, Ariel Rickert povestește cu lux de amănunte cum îi antrenează pe imigranți „să joace teatru” în fața polițiștilor de la graniță.

În primul rând, pentru a-i impresiona pe polițiștii greci, care probabil sunt în cea mai mare parte ortodocși, imigranții sunt sfătuiți să spună că sunt creștini și sunt persecutați pentru credința lor. ONG-iștii îi învață chiar să spună rugăciuni în timpul interviului și să arate cât de traumatizați sunt.

Astfel, pentru mai multă autenticitate, acoliții lui Ricker le spun că ar fi foarte bine dacă cer pauze în timpul interviului sau încep să plângă.

„E vorba despre a interpreta un rol, ca și cum ar fi la teatru. Dacă vor să treacă de acest interviu, trebuie să-și joace partea lor. Rolul lor este acela de refugiat traumatizat. Pentru că acești ofițeri EASO (Biroul European de Sprijin pentru Azil) sunt niște cretini, tot ce știu este scris în hârtiile după care se ghidează”

Și nu cumva să credeți că Advocates Abroad este doar o mașină de făcut ceva bani pusă la cale de câțiva tineri puși pe căpătuială. Dimpotrivă, e o instituție cât se poate de puternică, care a primit 60 000 de dolari de la studenții de la Cambridge și 12 parlamentari britanici printr-o campanie de strângere de fonduri.

Numai anul trecut, Advocates Abroad a lucrat cu 15 000 de imigranți. Acum, însă, lucrurile s-au cam împotmolit. Când Laurean Southern a avertizat ONG-ul că are înregistrarea, reprezentanții Advocates Abroad s-au mulțumit să spună că înregistrarea a fost puternic editată și că e vorba de o discuție informală filmată cu o cameră ascunsă fără permisiunea lui Ariel Rickert.

După aceea, însă, organizația și-a șters rapid conturile de Facebook și Twitter. Laurean Southern a informat însă și Agenția Națiunilor Unite pentru Refugiați cu privire la practicile ilegale ale ONG-ului. Răspunsul a fost că Agenția ONU este alarmată de aceste vești.

Din păcate, până în acest moment, nu a fost deschisă nicio anchetă oficială cu privire la răspunderea penală a ONG-istilor implicați în această mascaradă, dar și a imigranților care au mințit în timpul interviurilor. Dar, ce mai contează, totul e pentru cauza „nobilă” a multiculturalismului.