"OMV, victima intereselor politice din Romania"

"OMV, victima intereselor politice din Romania"

Inchiderea rafinariei Arpechim de catre autoritatile romane, pe motivul nerespectarii obligatiilor de mediu, este vazuta de presa austriaca drept o actiune impotriva OMV, "victima a intereselor politice din Romania".

"OMV a picat din nou in mijlocul 'strudelului politic din Romania" comenteaza ziarul "Börse Express", intr-un joc de cuvinte intre "strudel" si "vartej". De la preluarea Petrom, concernul austriac a fost nevoit in repetate randuri sa faca fata interventiilor din sfera politicului, potrivit articolului.

Povestea a inceput inca din 2005, cind presedintelui Traian Basescu i s-a parut inacceptabil ca Romania sa fie nevoita sa plateasca benzina la nivelul Europei Occidentale. Discutiile au reaparut un an mai tarziu, cand preturile gazelor au crescut, iar OMV a fost nevoita sa mentina preturile la un nivel "social acceptabil", in dauna profitului.

Tabloul este completat de ultima stire, potrivit careia autoritatile au decis sa inchida o rafinarie a Petrom, pe motive de nerespectare a conditiilor de protectie a mediului. Asta desi in cadrul Petrom se desfasoara un amplu proces de modernizare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Expertii sunt insa de parere ca aceasta este doar o noua presiune a autoritatilor asupra OMV, scrie "Börse Express". Ramane de vazut ce conditii vor mai impune politicienii romani pentru redeschiderea rafinariei, se mai arata in comentariu.

Cititi si: Inchiderea rafinariei Arpechim loveste economia romaneasca