Evenimentul Zilei > Actualitate > Omul zburător, o nouă tentativă în această dimineaţă de a traversa Canalul Mânecii
Omul zburător, o nouă tentativă în această dimineaţă de a traversa Canalul Mânecii

Omul zburător, o nouă tentativă în această dimineaţă de a traversa Canalul Mânecii

Prima sa tentativă de joia trecută s-a terminat cu un eşec. E nevoie de ceva mai mult decât acel eşec pentru a-l opri pe Franky Zapata din tentativa sa de taversare a Canalului Mânecii cu ajutorul Flybboardului său, la 110  ani de la traversarea lui Louis Blériot , cu avionul.
Ieri, într-o conferinţă de presă, a confirmat că astăzi de dimineaţă va repeta încercarea sa. ”Avem mai multe posibilităţi de reuşită faţă de ultima tentativă”, i-a asigurat el pe jurnalişti.
Primul eşec a avut loc după 17 km de zbor şi s-a întâmplat din pricina presiunii prea mari. Din fericire, fostul campion de jet-sky n-a fost rănit. „Abia mi-am lovit puţin cotul, dar nimic grav”. În acelaşi timp, Zapata a trebuit să-şi repare rapid Flyboardul fiindcă a suportat ceva avarii atunci când a avut loc coliziunea cu nava de aprovizionare.


Privind itinerariul, acesta a rămas acelaşi. Plecarea este prevăzută tot de la Sangatte şi după o traversare de 35 km, la 110km/h, omul zburător va trebui să aterizeze la Saint Margareth’s Bay, pe coasta engleză. „Am hotărât să facem alimentarea cu carburant pe o navă ceva mai mare, în apele franceze”, declară oameni din anutrajul lui Franky Zapata.

Prefectura maritimă a aprobat planul de zbor dat de Franky. Reprezentanţii săi au declarat că nu va avea o părere sau o decizie negativă, ba a aprobat şi alimentarea cu carburant în apele franceze. Internauţii îl susţin pe fostul campion mondial de jet sky şi-l încurajează fără oprire pe reţelele de socializare, titrează Le Figaro.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: