Evenimentul ZileiPoliticaOmul lui Ludovic Orban o cere! Proiect de lege pentru răspunderea magistraţilor

Omul lui Ludovic Orban o cere! Proiect de lege pentru răspunderea magistraţilor

Omul lui Ludovic Orban o cere! Proiect de lege pentru răspunderea magistraţilor
Virgil Guran, lider al senatorilor PNL şi fost consilier al lui Ludovic Orban, a declarat vineri pentru Europa Liberă că este nevoie de „o lege a răspunderii magistraților”, dar din păcate, cel puţin pentru moment nu există un consens politic în acest sens.

Omul lui Ludovic Orban o cere! Proiect de lege pentru răspunderea magistraţilor. Virgil Guran crede că actuala coaliție trebuie să aibă curajul de a-și asuma votarea unui proiect de lege despre răspunderea magistraților.

Fostul consilier al lui Orban în perioada în care preşedintele PNL a fost prim-ministru a motivat că proiectul pentru răspunderea magistraţilor ar fi un răspuns la unele abuzuri din justiţie. Astfel, Virgil Guran s-a referit la dosarele lui Ludovic Orban și Dan Radu Rușanu. „Uneori e bine să taci, dar eu sunt unul dintre politicienii care a avut curajul să spună că există și abuzuri în justiție, avem nevoie de o lege a răspunderii magistraților, dar, din păcate, nu avem suficient curaj să facem acest lucru”, a spus Virgil Guran pentru sursa citată.

Europa Liberă notează că subiectul a fost discutat și în ședința Biroului Executiv al PNL. Virgil Guran încă nu s-a consultat cu ministrul Justiției, Stelian Ion, dar îi cere acestuia să aibă curaj pentru a fi de acord cu o astfel de lege. Totodată, senatorul PNL a subliniat că a existat o consultare informală cu colegii USR PLUS şi UDMR, dar și cu cei din PSD.

„Nu văd de ce să nu susțină proiectul ministrul Justiției, dacă este de bună-credință. Există și mulți magistrați care își doresc o astfel de lege, s-au făcut abuzuri și împotriva magistraților.

Virgil Guran

Proiect de lege pentru răspunderea magistraţilor

Dacă vorbești pe hol cu parlamentarii de la putere și opoziție, toți sunt de acord că este nevoie de așa ceva. Când intri în plen și sunt camerele de luat vederi, le piere curajul multora. E singura categorie care nu are nici o responsabilitate. Toți răspundem de ceea ce greșim, mai puțin această categorie care este foarte importantă, are tot respectul nostru, dar trebuie să existe ca la orice entitate și reversul în cazul în care greșești”, a declarat Guran.

Despre motivele care l-au determinat să susțină proiectul pentru răspunderea magistraţilor, Virgil Guran a menționat: „Hai să spunem cazul Dan Radu Rușanu. I s-a terminat cariera politică după ce i s-a întâmplat cu arest și tot. S-a dovedit apoi că este nevinovat.

Aduceți-vă aminte de cetățeanul care a stat 11 ani în pușcărie pentru omor și s-a dovedit că nu a fost el, a murit săracul când a ieșit din pușcărie. Ludovic Orban, da? Nu a mai putut să candideze la Primăria Capitalei și s-a dovedit că e nevinovat”, a completat liderul senatorilor PNL.

Conform sursei citate, liberalii apropiaţi de Ludovic Orban au transmis că nu s-a discutat „nimic în Coaliție despre o nouă lege privind răspunderea magistraților”. În acest context, unii liberali susţin că demersul lui Guran nu are susţinere în partid, în timp ce alţii consideră că mesajele sale reprezintă o strategie de testare a opiniei publice față de un proiect despre răspunderea magistraţilor.


Accesează: