Evenimentul Zilei > Justitie > Omul în alb a speriat-o pe Adriana Săftoiu. Colonelul Cătălin Paraschiv: „Sunt comandant și am obiceiul să vorbesc tare”
Omul în alb a speriat-o pe Adriana Săftoiu. Colonelul Cătălin Paraschiv: „Sunt comandant și am obiceiul să vorbesc tare”

Omul în alb a speriat-o pe Adriana Săftoiu. Colonelul Cătălin Paraschiv: „Sunt comandant și am obiceiul să vorbesc tare”

Colonelul Cătălin Răzvan Paraschiv, comandantul Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române, a declarat, ieri, că imaginile cu protestatari bătuţi la mitingul din 10 august, care au fost proiectate la Comisia pentru dr epturile omului, încalcă decizia Curţii Constituţionale nr. 428/2017.

„Imaginile acestea, care sunt însă un colaj, am impresia că încalcă decizia Curţii Constituţionale nr. 428/2017 și transformăm într-o anchetă, doamna Săftoiu, împotriva unei persoane, că văd, până la urmă, eu ajung aici”, a spus Cătălin Paraschiv la audierea sa de către membrii Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităţilor naţionale. Adriana Săftoiu, membru în Comisie, l-a întrebat pe Paraschiv, care a devenit cunoscut sub numele de „Omul în alb” după ce și-a condus trupele îmbrăcat în haine de culoare deschisă, dacă acest lucru înseamnă că toate persoanele publice care rulează aceste imagini pe paginile de Facebook, în spaţiul virtual, încalcă o decizie a CCR.

Susţine că legea permitea folosirea violenţei

„Eu vă pot spune sincer, cel care a dat bastoanele nu e omul meu”, a spus Paraschiv. „Nu știu de c e ţipaţi la mine, sunt c olegii dumneavoastră (cei care au lovit, n.r.)”, a replicat Adriana Săftoiu. „Mă scuzaţi, sunt comandant și am obiceiul să vorbesc tare”, a răspuns Paraschiv. „Nu, dar vă rog eu mult, să fiţi condamnat (…), comandant, adică, la dumneavoastră acolo”, a încheiat Adriana Săftoiu. El a arătat că evenimentele din seara zilei de 10 august ar trebui defalcate, deoarece el a avut un rol numai după o anumită oră și a dat asigurări că J andarmeria a încercat să evite folosirea violenţei excesive. „Am încercat să fim cât mai puţin violenţi și să adoptăm tactica militară care să ne permită să ţinem la distanţă oamenii fără a folosi anumite elemente pe care legea ne dădea voie să le folosim. Atâta pot să vă garantez”, a mai afirmat Paraschiv.