Eveniment important în cazul fabricării de probe pentru obținerea unui mandat federal. Kevin Clinesmith, un avocat de rang înalt din cadrul FBI, a pledat vinovat, vineri, confruntat cu acuzațiile federale aduse de procurorul Statelor Unite ale Americii, John Durham.

Avocatul a recunoscut că a încălcat legea și că a fabricat în mod deliberat probe într-o cerere de mandat FISA pentru a spiona un afiliat al campaniei lui Donald Trump. Kevin Clinesmith a jucat un rol foarte important în timpul mandatului pe care James Comey l-a exercitat ca director al FBI.

Clinesmith este prima persoană ce a fost pusă sub acuzare în ancheta de care se ocupă procurorului Durham și care urmărește acțiunile de spionaj din 2016 și 2017 din campania și administrației lui Donald Trump, președintele SUA. Atât John Durham, cât și procurorul general, William Barr, au spus că au motive să creadă că întreaga anchetă care îl viza pe șeful de la Casa Albă, care se presupune că a început la sfârșitul lui iulie 2016, nu era susținută legal, conform tribuna.us.

Pentru prima dată, faptul că avocatul Clinesmith a fabricat un mandat federal de spionare, a fost descoperit în luna decembrie a anului trecut.

A fost un adevărat șoc pentru scena politică americană, deși, după cum notează sursa citată, „Mass-media mainstream s-a grăbit să marginalizeze acest subiect care aruncă în aer scena politică americană înainte de alegerile din noiembrie, dar care mai demonstrează și aplombul Partidului Democrat din ultimii ani de a-l elimina pe Trump tocmai pentru a mușamaliza ceea ce a făcut administrația Obama pe final de mandat: spionarea unui contracandidat la președinția Statelor Unite folosind instituțiile guvernamentale și de intelligence.”

Se remarcă și motivele pentru care fostul președinte, Barack Obama a ieșit mai des în public în ultima vreme.

„Dacă Barack Obama a devenit mai vocal în ultimele luni nu este pentru că Joe Biden, mâna lui dreaptă la Casa Albă și în operațiunea de spionare a campaniei și administrației Trump, are nevoie de susținere pentru a ajunge președinte, ci pentru că Barack Obama nu mai are alte instrumente decât atacarea lui Trump pe toate fronturile pentru a încerca să-și acopere urmele.”