OMS trage semnalul de alarmă. Se schimbă iar regulile? Românii trebuie să știe
- Mihaela Dan
- 5 iunie 2020, 23:52
Se schimbă regulile cu privire la purtarea măștii de protecție.
Potrivit unui avertisment lansat de către OMS, masca de protecție ar trebui să fie purtată și în spațiile libere, acolo unde există o transmitere pe scară largă a coronavirusului, iar distanța socială este greu de întreținut.
Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au emis noi reguli în ceea ce privește purtarea măștilor de protecție. Astfel, reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății transmit ca măștile să fie purtate chiar și în spațiile libere în anumite condiții.
Având în vedere evoluția celor mai recente date, OMS recomandă guvernelor să încurajeze pipulația să poarte măști atunci când transmiterea este larg răspândită și distanța fizică dificilă, de exempluîn mijloacele de transport în comun, în magazine sau în alte locuri și „alte medii închise sau foarte aglomerate”, a declarat șeful OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus în timpul unei conferințe de prese virtuale.
„În al doilea rând, în zonele de transmitere intracomunitară, recomandăm persoanelor în vârstă de 60 de ani sau mai mult sau celor care suferă de afecțiuni medicale preexistente să poarte o mască medicală în situații în care distanțarea fizică nu este posibilă", mai spune șeful OMS.
De asemenea, în zonele în care transmisia este larg răspândită, OMS recomandă acum ca toate persoanele care lucrează în clădiri spitalicești să poarte o mască medicală, în timp ce până acum a recomandat purtarea ei doar pe acei care aveau grijă direct de pacienții cu Covid-19.
"Acest lucru înseamnă, de exemplu, că, atunci când un medic merge în jurul unei unități de cardiologie sau îngrijire paliativă, unde nu există pacienți cu Covid-19 confirmate, el trebuie să poarte în continuare o mască medicală", a declarat directorul general al OMS, transmite România TV.
Până astăzi, 5 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 20.103 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID–19. Dintre acestea, 14.145 au fost declarate vindecate și externate, anunță Grupul de Comunicare Strategică.