Evenimentul Zilei > Actualitate > OMS anunță „CEL MAI SUMBRU SCENARIU”! Epidemia a IZBUCNIT deja și SE EXTINDE în mod alarmant
OMS anunță „CEL MAI SUMBRU SCENARIU”! Epidemia a IZBUCNIT deja și SE EXTINDE în mod alarmant

OMS anunță „CEL MAI SUMBRU SCENARIU”! Epidemia a IZBUCNIT deja și SE EXTINDE în mod alarmant

Organizația Mondială a Sănătății vorbește despre ceea ce ar putea fi „cel mai sumbru scenariu”, după ce epidemia de Ebola care a izbucnit în Republica Dominicană Congo a început să ia amploare.

„Va fi greu și va fi costisitor să eliminăm această epidemie”, a declarat Peter Salama, director general adjunct al OMS, care este responsabil de organizarea instituției în caz de urgență majoră.

Salama susține că numărul de cazuri de Ebola este unul semnificativ.

„Numărul cazurilor suspecte, probabile și confirmate este semnificativ, așa că sunt extrem de îngrijorați și ne pregătim pentru toate scenariile, inclusiv cel mai negru scenariu”, a spus Salama, potrivit Digi24.ro.

Un număr de 34 de cazuri de Ebola au fost raportate în ultimele cinci săptămâni, dintre care două au fost confirmate prin teste de laborator, 14 sunt suspecte și alte 18, care sunt persoane decedate sunt conisderate ca fiind probabilități.

Este cea de-a noua epidemie care izbucnește în această țară, de la descoperirea virusului, în 1976.

Există un număr de cinci tulpini de Ebola, boală care afectează oamenii, maimuțele, gorilele și cimpanzeii. Din cei infestați, 50% mor.