Evenimentul Zilei > Actualitate > OMS a crescut nivelul de amenințare al coronavirus. De la „ridicat”  la „foarte ridicat”
OMS a crescut nivelul de amenințare al coronavirus. De la „ridicat”  la „foarte ridicat”

OMS a crescut nivelul de amenințare al coronavirus. De la „ridicat”  la „foarte ridicat”

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) schimbat vineri nivelul de amenințare legat de noul coronavirus, de la „ridicat”  la „foarte ridicat”. Adică este cel mai ridicat nivel de atenționare folosit de OMS.

 

Potrivit ultimului bilanț 2800 de persoane au decedat, la nivel global, în timp de peste 80.000 de persoane sunt infectate.

„Trebuie acum să ridicăm evaluarea riscului de propagare și a riscului de impact a Covid-19 la un nivel foarte ridicat la nivel mondial”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferință de presă desfășurată la Geneva.

Specialistul a mai adăugat că  în curs de dezvoltare în lume sunt 20 de vaccinuri precum și mai multe produse terapeutice se află în curs de testare clinică.

Oficialul OMS a precizat că primele rezultate sunt așteptate în câteva săptămâni.

Coronavirusul 2019-nCoV a fost identificat în Wuhan, provincia Hubei, China, după ce oamenii au dezvoltat pneumonie fără să aibă o cauză clară și pentru care vaccinurile sau tratamentele existente nu au fost eficiente. Virusul prezintă dovezi de transmitere de la persoană la persoană.

Pe lângă China, în Europa, în Italia este în prezent cel mai mare focar de coronavirus.

Primul caz de coronavirus din România a fost confirmat pe 26 februarie 2020 la un bărbat din județul Gorj.

Perioada de incubație, spun specialiștii, este de aproximativ două săptămâni, simptomele includ febră, tuse și dificultăți de respirație și ea poate fi fatală.