Evenimentul Zilei > International > Om de afaceri cu legături la vârful politicii, împușcat în cap!
Om de afaceri cu legături la vârful politicii, împușcat în cap!

Om de afaceri cu legături la vârful politicii, împușcat în cap!

Iurii Luncașu, un om de afaceri apropiat de Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, s-ar fi împuscat în cap. El a murit noaptea trecută în zona Ialoveni-Durlești din Republica Moldova.

Luncașu s-a aflat în relații foarte bune și cu fostul președinte moldovean Vladimir Voronin.

Aseară, la ora 20:07, a parvenit înformația la 112 că în zona Ialoveni-Durlești se află o persoană împușcată în regiunea capului. Potrivit declarațiilor celui care a sunat la seviciul de urgență, Luncașu s-ar fi împușcat cu arma personală în regiunea capului și în urma leziunilor suferite a decedat la fața locului.

Cel care a sunat la poliție era șoferul lui Luncașu. El a declarat că pe data de 17.08.2019 la orele 19:00, a fost contactat telefonic de șeful său care i-a cerut să vină să îl ia de la domiciliu. Șoferul a mers cu automobilul de serviciu la casa lui Luncașu de unde l-a luat și s-au îndreptat spre traseul R-6 (Ialoveni-Durlești). La un moment dat, Luncașu i-a cerut șoferului să oprească automobilul în câmp pentru ca să scrie o scrisoare. Conținutul a fost următorul: ,,Căsuță albă am cumpărat în 2017 am fost investitor”.

Ulterior, a ieșit din automobil comunicându-i șoferului că iasă să răsufle aer curat, în urma căreia s-a împușcat în cap cu un pistol model Astra.

Iurii Luncașu, este reprezentantul companiei care deține „Casa Albă”, o clădire impunătoare de la poalele parcului Valea Morilor, atribuită lui Vladimir Plahotniuc.
Iurii Luncașu este un om de afaceri din anturajul lui Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor. Presa locală a scris încă în anii 2000 că ar fi fost un apropiat și al fostului preşedinte Vladimir Voronin.

 

 

 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: