Luncașu s-a aflat în relații foarte bune și cu fostul președinte moldovean Vladimir Voronin.

Aseară, la ora 20:07, a parvenit înformația la 112 că în zona Ialoveni-Durlești se află o persoană împușcată în regiunea capului. Potrivit declarațiilor celui care a sunat la seviciul de urgență, Luncașu s-ar fi împușcat cu arma personală în regiunea capului și în urma leziunilor suferite a decedat la fața locului.

Cel care a sunat la poliție era șoferul lui Luncașu. El a declarat că pe data de 17.08.2019 la orele 19:00, a fost contactat telefonic de șeful său care i-a cerut să vină să îl ia de la domiciliu. Șoferul a mers cu automobilul de serviciu la casa lui Luncașu de unde l-a luat și s-au îndreptat spre traseul R-6 (Ialoveni-Durlești). La un moment dat, Luncașu i-a cerut șoferului să oprească automobilul în câmp pentru ca să scrie o scrisoare. Conținutul a fost următorul: ,,Căsuță albă am cumpărat în 2017 am fost investitor”.

Ulterior, a ieșit din automobil comunicându-i șoferului că iasă să răsufle aer curat, în urma căreia s-a împușcat în cap cu un pistol model Astra.

Iurii Luncașu, este reprezentantul companiei care deține „Casa Albă”, o clădire impunătoare de la poalele parcului Valea Morilor, atribuită lui Vladimir Plahotniuc.
Iurii Luncașu este un om de afaceri din anturajul lui Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor. Presa locală a scris încă în anii 2000 că ar fi fost un apropiat și al fostului preşedinte Vladimir Voronin.