Evenimentul Zilei > Sport > Gata, e oficial: Olimpiada a fost amânată! JO de la Tokyo, la anul
Gata, e oficial: Olimpiada a fost amânată! JO de la Tokyo, la anul

Gata, e oficial: Olimpiada a fost amânată! JO de la Tokyo, la anul

Jocurile Olimpice de vară ar putea fi amânate pentru anul viitor din cauza pandemiei de coronavirus.

Dick Pound, membru al Comitetului Olimpic Internațional, a anunțat susținerea Olimpiadei în 2021.

Jocurile Olimpive de la Tokyo erau programate pentru perioada 24 iulie – 9 august, dar Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că în plină pandemie ar fi o bombă cu ceas.


În contextual situației globale, Canada e prima țară care își retrage sportivii din competiție, dar probabil că urmează și alte țări.

De exemplu, în Australia, atleților li s-a spus deja să se pregătească pentru Olimpiada de anul viitor.

Comitetul Olimpic Internţional anunță însă că decizia privind eventuala amânare pentru vara 2021 se va lua în următoarele săptămâni.

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, a admis că amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo este o opţiune, în contextul pandemiei de coronavirus,

El a declarat, luni, în faţa parlamentului, că amânarea Jocurilor Olimpice poate deveni o opţiune dacă organizarea competiţiei în forma ei completă devine imposibilă.

„Dacă acest lucru devine dificil, este posibil să nu avem altă opţiune decât să luăm în considerare amânarea jocurilor, ţinând cont de principiul olimpic de a punea sănătatea sportivilor înainte”, a declarat el.

Comitetul Olimpic şi Paralimpic Canadian le-a cerut organizatorilor şi Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii să amâne cu un an JO din cauza pandemiei de coronavirus, care a ucis aproape 15.000 de oameni în lume şi a îmbolnăvit peste 300.000 de persoane.

„Le oferim întreaga susţinere pentru a-i ajuta să treacă prin toată complexitatea pe care reprogramarea jocurilor o presupune. În timp ce recunoaştem complexitatea inerentă în jurul unei amânări, nimic nu este mai important decât sănătatea şi securitatea sportivilor noştri şi a comunităţii mondiale”, a arătat forul Canadian, potrivit stiri.tvr.ro