De asemenea, instanţa a respins actiunea civilă formulată de Serviciul de Ambulanţă Vaslui, de rudele bătrânei şi de Spitalul din Bârlad. Decizia Tribunalului Vaslui nu este definitivă. Oroarea s-a petrecut la sfârşitul lunii iulie.

Bătrâna era grav bolnavă şi rudele îi ţineau, creştinește, lumânarea aprinsă la cap. Cei care îi aveau grija au lăsat-o singură pentru un scurt interval de timp. La întoarcere au găsit-o pe bătrână fără suflare şi pe agresor călare pe ea. Una din femeile care o îngrijeau pe bătrâna Tinca T. a avut parte de coșmarul vieții sale. L-a găsit pe dezaxat în casa bătrânei pe moarte în timp ce o viola. Femeia a țipat, iar violatorul a fugit. Bătrâna nu mai dădea semne de viată, inconștientă, iar cea care a făcut îngrozitoarea descoperire a sunat la 112.

Ambulanța de la SAJ Bârlad avenit repede, iar cadrele medicale au stabilizat-o pe bătrână și au transportat-o la spitalul din Bârlad. Polițiștii l-au retinut pe violator, care a fost dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, pentru interogatoriu. Transportată la spital, bătrâna a decedat în scurt timp