"Nu este normal ca primarul să nu fie cel mai bine plătit dintr-o primărie. Când eram primar la Craiova, toţi directorii aveau salariile peste mine. Secretarul avea salariul aproape triplu decât primarul. Aşa ceva nu mai trebuie acceptat. Trebuie să ieşim odată din populismul acesta în care am intrat de 25 de ani şi de fiecare dată să spunem că nu e normal să creştem salariile primarilor. Ba este foarte normal", a spus Lia Olguţa Vasilescu, la Adunarea Generală a Asociaţiei Comunelor din România, citată de news.ro.

Fostul primar al Craiovei afirmă că cea mai mare responsabilitate dintr-o localitate îi aparţine primarului, astfel încât el trebuie să fie şi cel mai bine remunerat. Vasilescu a promis o nouă "filosofie" a veniturilor prin noua lege a salarizării unitare, astfel încât să fie acordate atât salarii, cât şi indemnizaţii la care pot fi adăugate sporuri.

"Vă garantez că vom avea o abordare corectă. S-a modificat ceva în filosofia acestei legi în sensul că nu veţi mai fi în acelaşi loc cu salariaţii. Legea va avea două capitole distincţii: partea de indemnizaţii şi partea de salarii. În partea de indemnizaţii niciodată nu puteţi să aveţi sporuri şi deşi sunteţi direct răspunzători de fondurile europene şi de absorbţie sunteţi singurii care nu puteţi lua sporuri pentru absorbţie. Nu puteţi să aveţi nici spor de vechime", a spus ea.

"Prin această nouă filosofie a legii, indemnizaţiile vor fi separate şi automat niciunul dintre salariaţii dumneavoastră nu poate să mai treacă peste dumneavoastră", a arătat ea.

Luni, a avut loc în Parlament a XX-a sesiuni ordinare a Adunării generale a Asociaţiei Comunelor din România.