Una dintre cele mai mari comunități creștine siriene din Europa este situată în orașul olandez Enschede. În ultimele alegeri, Partidul Libertății a primit o mulțime de voturi din partea a 8000 de sirieni creștini.  "Partidul Libertății înțelege cât de periculoși sunt musulmanii".

În primul rând se opune construirii unei noi moschei în Enschede: "Nu este nevoie de o moschee atât de mare, noi, creștinii au fugit din cauza musulmanilor, trebuie să vă integrați sau să plecați mai bine".  Președintele Federației Arameene, Erwin Ilgun. spune că există o tendință de a vota pentru Partidul libertății Wilders. "De câțiva ani, Partidul Libertății câștigă în mod clar popularitatea", spune el. "Discuția despre noua moschee a orașului este în mod clar o problemă", notează Voiceofeurope.

Un refugiat creștin din Turcia declară că nu este surprins de popularitatea Partidului Libertății. Abraham Beth Arsan spune: "Creștinii sirieni-ortodocși au fugit din lumea islamică. Am fugit pentru că, credința noastră a fost interzisă. Întotdeauna am fost asupriți.  Un studiu academic al cercetătorului Jan Schukkink a arătat că, creștinii sirieni sunt foarte bine integrați și sunt cu mult înaintea altor grupuri migrante non-occidentale.

Circa 12 milioane de alegători urmează să aleagă consilieri municipali pentru 380 de comune. Astăzi, partidul olandez de extremă dreapta al deputatului Geert Wilders are ocazia să-şi asigure stabilitatea în cadrul alegerilormunicipale.