Evenimentul Zilei > International > Alegeri Olanda: Refugiații CREŞTINI SIRIENI îl sprijină pe Geert Wilders la alegerile locale. Aflaţi motivul
Alegeri Olanda: Refugiații CREŞTINI SIRIENI îl sprijină pe Geert Wilders la alegerile locale. Aflaţi motivul

Alegeri Olanda: Refugiații CREŞTINI SIRIENI îl sprijină pe Geert Wilders la alegerile locale. Aflaţi motivul

Astăzi au loc alegeri locale în Olanda. Partidul Libertății, al lui Geert Wilders, va participa în 30 de municipalități olandeze și ar putea fi susținut de o mulțime de creștini sirieni, transmit rapoartele olandeze NOS.

Una dintre cele mai mari comunități creștine siriene din Europa este situată în orașul olandez Enschede. În ultimele alegeri, Partidul Libertății a primit o mulțime de voturi din partea a 8000 de sirieni creștini.  "Partidul Libertății înțelege cât de periculoși sunt musulmanii".

În primul rând se opune construirii unei noi moschei în Enschede: "Nu este nevoie de o moschee atât de mare, noi, creștinii au fugit din cauza musulmanilor, trebuie să vă integrați sau să plecați mai bine".  Președintele Federației Arameene, Erwin Ilgun. spune că există o tendință de a vota pentru Partidul libertății Wilders. "De câțiva ani, Partidul Libertății câștigă în mod clar popularitatea", spune el. "Discuția despre noua moschee a orașului este în mod clar o problemă", notează Voiceofeurope.

Un refugiat creștin din Turcia declară că nu este surprins de popularitatea Partidului Libertății. Abraham Beth Arsan spune: "Creștinii sirieni-ortodocși au fugit din lumea islamică. Am fugit pentru că, credința noastră a fost interzisă. Întotdeauna am fost asupriți.  Un studiu academic al cercetătorului Jan Schukkink a arătat că, creștinii sirieni sunt foarte bine integrați și sunt cu mult înaintea altor grupuri migrante non-occidentale.

Circa 12 milioane de alegători urmează să aleagă consilieri municipali pentru 380 de comune. Astăzi, partidul olandez de extremă dreapta al deputatului Geert Wilders are ocazia să-şi asigure stabilitatea în cadrul alegerilormunicipale.