Este vorba de „una din cele mai ample acțiuni de piraterie de date personale din istorie”, căreia i-au căzut aproximativ 145 de milioane de victime în Statele Unite, a anunțat ministrul american al Justiției, Bill Barr, în cadrul unei conferințe de presă.

Clienți ai Equifax, al cărei rol este să colecteze datele personale ale consumatorilor care solicită un credit, au fost de asemenea afectați și în Canada și în Marea Britanie.

După doi ani de anchete, ofițerii chinezi Wu Zhiyong, Wang Qian, Xu Ke și Liu Lei, au fost inculpați la Atlanta pentru asociere infracțională în vederea comiterii de fraudă informatică, spionaj economic și fraudă a comunicațiilor, scrie AFP.

Membri ai unei unități de „cercetare” a armatei chineze, aceștia se află în China și nu pot fi arestați. „Dar, într-o zi, vor comite o greșeală și atunci vom fi acolo”, a dat asigurări adjunctul poliției federale, David Bowdich.

Hackerii cu grade ai glorioasei Armate Populare chineze sunt acuzați că au exploatat un defect în software-ul folosit de Equifax pe site-ul său de soluționare a litigiilor. Odată intrați în sistemul informatic al agenției, sunt suspectați că au obținut numele, datele nașterii și numerele de asigurare socială a 147 de milioane de persoane, și numere de permis auto a cel puțin zece milioane de americani.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE