Evenimentul Zilei > Sport > Oficialii de la FRF, reacție dură după declarațiile date de suedezi
Oficialii de la FRF, reacție dură după declarațiile date de suedezi

Oficialii de la FRF, reacție dură după declarațiile date de suedezi

Oficialii de la „Casa Fotbalului” au taxat declarațiile fără acoperire date de suedezi înaintea meciului cu România

Oficialii Federației Române de Fotbal au postat un mesaj pe contul de Facebook, în care reacționează după ce suedezii, adversari ai „tricolorilor” în preliminariile Campionatului European din 2020, au făcut declarații ce vizează teama de rasismul cu care s-ar putea confrunta cu rasismul publicului de pe „Arena Națonală”. Meciul România – Suedia se dispută, mâine, de la ora 21.45.

„Dragi vikingi suedezi,

Astăzi ajungeți în România, așa că vă urăm bun venit! Mâine însă, va fi o cu totul altă zi.

Am preferat până acum să ne concentrăm pe treaba noastră, cum se spune. Noi suntem cei obligați să învingă, așa că ne-am învelit în decență, ne antrenăm și strângem tot ce avem mai bun în noi. Dar nu vă imaginați că decența înseamnă cap plecat!

Am înghițit trufia că „va fi amuzant să veniți la București și să câștigați”. Mai ușor cu pronosticurile! Sincer, mai amuzant e cum vă pregătiți să ieșiți de pe teren, cum stați în febra unei temeri nejustificate, vizavi de „rasismul de la București”. 

Nu există un singur meci în care suporterii naționalei să nu fi respectat rasa și culoarea adversarului din altă țară! Avem noi problemele noastre, dar nu umpleți cu gogoși scutul ignoranței și nu vă faceți săgeți tactice din minciuni! 

Au venit înainte verișorii vikingi din Norvegia și au cântat același șlagăr fals. După meci, în loc să fie mulțumiți că au scos un punct deși era înfrângerea deasupra lor cât Groenlanda, au găsit vinovați în 30.000 de copii. Și i-au jignit.

Ei bine, vikingii noștri, uite cum stă treaba: 
• Românii iubesc fotbalul, indiferent de culoarea, rasa, numele, religia jucătorului
• Veți fi respectați în România și pe Arena Națională, dar nu veți fi iubiți
• Ne-ați eliminat în ’94, v-am zguduit pe Rasunda. Chit. Suntem gata pentru viitor!
• Nu spunem că suntem mai buni, poate nici nu suntem. Dar sigur suntem mai puternici.
• Nu declarăm că vom câștiga, nu citim viitorul. Dar muncim pentru asta. Suntem ROMÂNI.

Și cât de ROMÂNI suntem, veți vedea pe Arena Națională. Cu 50.000 în tribune și cu milioane în țara asta care vă primește senin. Și cu alte milioane răspândiți în lume.

Poate nu suntem suficient de mulți. Dar suntem TOȚI. O ECHIPĂ CÂT O ȚARĂ.

P.S. Pentru traducerea în suedeză vă ajută băieții de la comunicare din Ambasada de aici. Că oricum și-au pus „son” și „sen” la capătul numelui de-atâta dragoste de fiorduri. Cum era cu „s-a terminat prietenia”? Băieți, meciul începe mâine și e pe goluri, nu pe curaj în vuvuzele…