Contrabandiştii încearcă mereu să păcălească vigilenţa autorităţilor, iar metodele lor nu sunt lipsite de imaginaţie. Smartphone-urile produse de Apple au fost ascunse în transporturile de lemn, pe vapor, în caroseria maşinii sau chiar lăsate mai mult sau mai puţin la vedere în torpedou.

În trecut, iPhone-urile au fost traficate din plin între Hong Kong şi China continentală, un raport din 2012 arătând că peste 3.000 de iPhone 4SS au fost confiscate la două luni după lansarei, în portul Shenzhen fiind confiscate cele mai multe. Mulţi contrabandişti le ascundeau pe sub haie sau şi le puneau la glezne.

Deşi anul acesta iPhone 6 a fost lansat şi în Hong Kong, în China telefoanele nu este disponibile deoarece Apple încă aşteaptă aprobarea guvernului de la Beijing. Acest lucru explică de ce contrabanda cu aceste produse este în floare. Cu cât oficialii le interzic mai tare, cu atât mai mult câştigă contrabandiştii.

The New York Times, citat de GIZMODO consemnează "intensificarea corupţiei" în rândul oficialilor chinezi, aşa că de multe ori se închid ochii pentru anumite favoruri. Drept urmare, în timp ce guvernul chinez le repinge, există în mod clar încă o mulţime de contrabandişti dispuşi să îşi asume riscul.