Evenimentul Zilei > Actualitate > Octavian Jurma, nemulțumit de începerea școlii! „Profesorii la rândul lor sunt înecați într-un ocean de elevi nevaccinați”
Octavian Jurma, nemulțumit de începerea școlii! „Profesorii la rândul lor sunt înecați într-un ocean de elevi nevaccinați”

Octavian Jurma, nemulțumit de începerea școlii! „Profesorii la rândul lor sunt înecați într-un ocean de elevi nevaccinați”

Octavian Jurma este speriat de revenirea elevilor în școli! Acesta a declarat că tinerii sunt mai expuși la boală și pot ajunge pe paturile de la ATI, iar profesorii sunt nevoiți să predea școlarilor nevaccinați.

Azi, Octavian Jurma a declarat că întoarcerea elevilor la școală este cu dus și întors. Acesta a mai transmis că această revenire va ține pe loc coborârea epidemiologică, iar profesorii sunt mult mai expuși din cauza tinerilor nevaccinați.

Vaccinul, o gravă problemă în școli

„Măsura avea sens într-un context în care era luat un set de măsuri, dacă inițial propunerea era să se stabilească măcar la nivel de localitate un prag de vaccinare, pentru că nicio școală nu funcționează izolat de comunitate. Apoi, peste acest prag de 60% în comunitate, un prag de 60% în școală ar fi avut sens, deci nu este complet lipsită de sens, însă dacă scoți această decizie din context și declari doar profesorii, profesorii la rândul lor sunt înecați într-un ocean de elevi nevaccinați”, a spus Octavian Jurma.

„Este mai degrabă un pretext și problema este în continuare că este complet decuplată de contextul epidemiologic. România se află încă la incidențe uriașe. Cele două săptămâni au avut un impact pozitiv asupra numărului de minori internați în spitale și în ATI, numerele au scăzut, deci revenirea în școli creează riscul real să revină copiii și în spitale. Aici e cea mai mare problemă, faptul că noi continuăm să ignorăm contextul epidemiologic în care ne aflăm cu aceste măsuri. Evident că toți ne dorim să fie fizic copiii la școală, dar înainte de a fi educați ni-i dorim sănătoși, adică pentru noi, ca părinți, prioritatea e foarte clară. Evident, scopul și misiunea Ministerului Educației este să educe copiii, însă nu cu orice preț”, a adăugat Octavian Jurma pentru B1.

Acesta a mărturisit că redeschiderea unităților de învățământ va îngreuna situația epidemiologică.

„Înțelegem cu toții necesitatea ca școlile să fie deschise, repet, deci nu e nevoie de argumente suplimentare din partea Ministerului Educației pe această temă. Dorim să vedem de ce specialiștii pe care îi consultă consideră că nu e niciun risc să deschidem școlile dacă sunt 60% din cadrele de acolo vaccinate

E greu de spus. Personal, nu cred asta, însă există un risc să ieșim mai repede din această fază descendentă, acest lucru mă îngrijorează mai tare. Nu cred că o să revenim într-o fază ascendentă din cauza deschiderii școlilor, dar este posibil că deschiderea școlilor să ne scoată într-un platou mult mai înalt decât speram dacă am fi continuat să coborâm rapid”, a mai spus el.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: