Evenimentul Zilei > International > „OBAMAGATE” – Dovezile Operațiunii Secrete de răsturnare a lui Trump puse la cale de Obama. Complicitatea „Stat Paralel” – Presă
„OBAMAGATE” – Dovezile Operațiunii Secrete de răsturnare a lui Trump puse la cale de Obama. Complicitatea „Stat Paralel” – Presă

„OBAMAGATE” – Dovezile Operațiunii Secrete de răsturnare a lui Trump puse la cale de Obama. Complicitatea „Stat Paralel” – Presă

Informațiile dezvăluite de Departamentul de Justiție, în solicitarea de închidere a dosarului împotriva fostului consilier pentru securitate națională, Michael Flynn, confirmă importanța unei ședințe din 5 ianuarie 2017, la Casa Albă, sub președinția lui Obama.

Cu ocazia acestei ședințe, fostul președinte a dat unor responsabili cheie indicații pentru a ascunde utilizarea de către administrația sa a investigațiilor efectuate și finanțate de către echipa de campanie a lui Hillary Clinton, privind presupusa complicitate  întree Trump și Rusia, scrie Molie Hemingway într-o analiză pentru New York Post.

„Președintele Obama a declarat că vrea să fie sigur că, atunci când vom discuta cu noua echipă (pentru a preda puterea – n.r.), nu vom ezita să ne asigurăm dacă există vreun motiv pentru care nu putem împărtăși integral informațiile legate de Rusia”, a scris consiliera pentru securitate națională, Susan Rice, într-un neobișnuit mesaj pe care și l-a adresat ei înseși, pe mail, referitor la ședința la care au mai participat Procuroarea Generală adjunctă, Sally Yates, directorul FBI, James Comey, și vicepreședintele Joe Biden.

Săptămânile și lunile care au urmat demonstrează existența unui plan minuțios pus la cale pentru a îndeplini dispozițiile lui Obama, scrie NY Post.

La scurt timp după ședința de la Casa Albă, oficiali plasați la niveluri înalte de decizie, au început să comunice intens informații selective în sprijinul unei presupuse teorii a complotului între Rusia și Trump; noului consilier pentru securitate națională, Michael Flynn, i s-a întins o capcană; iar noul Procuror General a fost nevoit să se recuze de la ancheta asupra acțiunilor lui Donald Trump.

În fiecare etapă a aplicării planului, „scurgerile” explozive de informații în presă, în realitate mesaje atent dirijate de către conspiratori, au fost elemente-cheie pentru realizarea operațiunii.

Nu doar că informațiile despre Rusia nu au fost comunicate integral noii echipe a lui Trump, așa cum a cerut Obama, dar „scurgerile” de informații și ambuscadele la adresa membrilor noii administrații au transformat tranziția într-un proces haotic, au speriat persoanele de calitate, făcându-le să renunțe la o colaborare cu administrația Trump, au făcut procesul de guvernare aproape imposibil și au provocat mari daune securității naționale, arată analiza citată.

Când Comey a fost în sfârșit demis pe 9 mai, el a orchestrat demararea unei anchete speciale pe această temă, ceea ce i-a continuat planul pentru încă doi ani.

Ancheta s-a încheiat fără ca Robert Mueller să descopere nici o dovadă a vreunei complicități cu Rusia pentru a deturna alegerile din 2016.

Cronologia începutului de an 2017 arată un plan clar al oficialilor federali care au pus în aplicare operațiunea de compromitere a lui Trump și a echipei sale.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE