Obama, "jignit" de bonusurile AIG

Obama, "jignit" de bonusurile AIG

Preşedintele american Barack Obama a spus, ieri, că va încerca să blocheze bonusurile oferite conducătorilor companiei de asigurări AIG, plăţi pe care le-a numit "jignitoare", scrie CNN.

"AIG este o corporaţie care trece printr-o situaţie financiară gravă din cauza lăcomiei şi a nesăbuinţei", le-a spus Obama reporterilor şi politicienilor prezenţi în camera Roosevelt din Casa Albă, unde el şi Secretarul Trezoreriei, Tim Geintner, au anunţat un plan de ajutorare a micilor intreprinderi.

Preşedintele s-a arătat nemulţumit faţă de bonusurile primite de şefii AIG, companie care a primit 173 de miliarde de dolari din fondurile guvernamentale ale Statelor Unite ale Americii în ultimele şase luni.

"În aceste circumstanţe, este greu de înţeles cum AIG a decis să acorde orice bonus şi mai ales unele în valoare de 165 de milioane de dolari. Cum justifică AIG această jignire adusă contribuabililor care ţin compania la suprafaţă?", a precizat preşedintele american.

Ne puteți urmări și pe Google News

Obama s-a referit la bonusurile primite de agenţii AIG care lucrează în divizia de produse financiare a companiei, micul grup de oameni care este responsabil de situaţia actuală a instituţiei financiare.