Evenimentul Zilei > International > Obama cere INTERZICEREA terapiilor care îi ÎMPIEDICĂ pe copii să devină TRANSSEXUALI
Obama cere INTERZICEREA terapiilor care îi ÎMPIEDICĂ pe copii să devină TRANSSEXUALI

Obama cere INTERZICEREA terapiilor care îi ÎMPIEDICĂ pe copii să devină TRANSSEXUALI

Vorbind duminică la „LGBT Gala” organizată de Democratic National Committee pentru strângerea de fonduri, Barack Obama a cerut interzicerea prin lege a terapiilor care urmăresc să împiedice copiii să devină transsexuali.

Potrivit textului publicat de Casa Albă, președintele Statelor Unite a spus:

„Am parcurs un drum lung pentru a schimba inimile și mințile astfel ca bărbații și femeile transsexuale să poate fi cine sunt – nu doar pe coperțile revistelor – ci și la locurile lor de muncă, în școli și comunități. Pentru a consolida acest progres trebuie să facem eforturi pentru a interzice așa-zisa ‘terapie de conversie’. De aceea trebuie să continuăm lupta de fiecare zi pentru a ne purta unii cu alții așa cum cred că ne vede Dumnezeu, ca egali în ochii Lui.”

Obama a fost prezentat la gală de către James Obergefell. Acesta este unul dintre cei care au dat în judecată statul Ohio pentru că nu a permis ca două persoane de același sex să se căsătorească. Numele său figurează acum în textul hotărârii prin care Curtea Supremă de Justiție a decis că dreptul persoanelor de același sex de a se căsători este garantat de al 14-lea amendament, ratificat în 1868.