OBAE: Televiziunea ne vrea prosti

OBAE: Televiziunea ne vrea prosti

Am tot scris despre concursurile interactive.

La primul articol, CNA m-a asigurat ca se respecta legea. Presedintele Ralu Filip, cel care indemna, pe vremuri, sa citim eticheta inainte de cumpararea produsului, a fost atunci chiar cinic: "Cine se baga cu capul inainte si suna fara sa stie regulamentul suporta consecintele". A adus un argument cel putin ciudat: "Si in alte tari e la fel".

Dar in alte tari sunt permise armele si drogurile usoare. Trebuie sa importam chiar orice? Dupa doua luni, acelasi Consiliu trimitea primele somatii posturilor TV care organizeaza astfel de programe, masini de fraierit romanii. A mai durat putin si Consiliul a intrat in incapacitate de functionare. Posturile TV au rasuflat usurate. Spectacolul poate continua.

Cu acelasi tipar: chiar nu stiti ce nume incepe cu "I" se termina cu "n" si din care lipseste o litera? O ora intreaga cineva se chinuieste sa afle raspunsul. Aburit de premiul mare, cu toata increderea in televiziune, romanul suna. Si suna. Si vede ca, de fiecare data este indemnat sa o faca iar. La sfarsitul lunii, cand vede factura la telefon, mai ca face infarct.

Ne puteți urmări și pe Google News

Posturile de televiziune s-au intors de mult cu spatele la telespectator si cu fata la sacul de bani. Concursurile interactive o arata clar. Au vazut ca televiziunea ramane principalul mijloc de informare al romanilor si cel mai de incredere suport media. Precum bisnitarii de brazi care urca preturile de zece ori de Craciun si isi freaca palmele a profit, in modul cel mai perfid, televiziunile s-au gandit sa profite de aceasta incredere.

Televiziunile pot refuza aceste concursuri daca isi respecta telespectatorii. Chiar daca, luate pe litera legii, programele se (cam) incadreaza (la limita), smecheria este vizbila. Iar daca posturile se (si ne) respecta, trebuie sa le refuze. Antena 1, Euforia TV, Prima, OTV, National TV isi bat joc pur si simplu de telespectatori.

Ca in desenele animate, in ochii posturilor TV se vad semnele euro sau ale dolarilor. Asta in timp ce in ochii CNA nu se vede nimic. Fiecare minut de concurs inseamna o gramada de romani fraieriti. Am citit parca undeva, prin nu stiu ce lege, ca acest CNA apara interesul public. Dar, bag seama, am citit gresit...