Evenimentul Zilei > Politica > OANA NICULESCU-MIZIL. Urmașa lui Ștefan cel Mare bate în poartă la Rahova
OANA NICULESCU-MIZIL. Urmașa lui Ștefan cel Mare bate în poartă la Rahova

OANA NICULESCU-MIZIL. Urmașa lui Ștefan cel Mare bate în poartă la Rahova

Vanghelie a vrut să-i demonstreze lui Becali, în 2008, că poate să-și facă viitoarea iubită deputat, într-o luptă pentru același loc. După șase ani, victoria s-a transformat într-o condamnare cu suspendare.

Nepoata lui Paul Niculescu- Mizil, fost ministru comunist al Educației și apoi al Finanțelor, a suferit cea mai mare rușine din stufosul său CV în această săptămână. Pe 5 octombrie, Înalta Curte de Casație și Justiție a condamnat- o pe Oana Niculescu Mizil (39 de ani) la trei ani de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese în timpul primului mandat de deputat PSD (2008-2012). Condamnarea prințesei comuniste a plecat de la o sesizare a inspectorilor Agenției Naționale de Integritate (ANI), care au observat că Oana şi-a angajat mama la cabinetul parlamentar între 2009-2011, perioadă în care aceasta a încasat 65.000 de lei de la Parlamentul României. Decizia poate fi atacată cu apel, în termen de zece zile.

Diavol pentru Becali

Urmașa nomenclaturistului a ajuns în Camera Deputaților după ce, în 2008, primarul Marian Vanghelie a vrut să-l umilească pe Gigi Becali care își depusese candidatura într-un colegiu din sectorul 5. „Dacă Oana Mizil a fost mai puternică şi cu bani, şi cu Vanghelie, să fie sănătoasă! Probabil că eu nu sunt atât de curat, diavolul m-a învins”, declara patronul Stelei, în 2008. El a obținut sub 15% din voturi, Oana Mizil peste 50%.

Prințesa comunistă s-a mai lăudat că ar fi urmașa lui Ștefan cel Mare. „Când eu m-am născut, tatăl și bunicul meu au spus: «Tu te vei numi Oana, în numele lui Ștefan cel Mare»”, se lăuda Oana, în 2011. Pe plan sentimental, până la stăpânul „Goagăl” – așa cum Vanghelie a numit greșit motorul de căutare Google – Oana Mizil a fost căsătorită 15 ani cu un om de afaceri libanez, Jimmy Tohme.

Relația cu primarul de la sectorul 5 s-a înfiripat în 2011. Cei doi își doreau și un urmaș. „Un copil vine la momentul potrivit din iubire și din pasiune, iar când doi oameni sunt uniți, iar eu cred că un copil trebuie să vină și când suntem uniți, prin credință și religios”, a mai spus Mizil.

Asemănat cu liderii comuniști

Relația cu Vanghelie s-a terminat în acest an, în ciuda faptului că, pentru prințesa PCR, Vanghelie era un zeu: „Este un om excepțional, e un om cu caracter și cu demnitate. Și e un om de la care am foarte multe de învățat. E un om care seamănă foarte mult cu bunicul meu și cu tatăl meu”.

Poezie obscenă pentru Ceaușescu

Paul Niculescu-Mizil (1923- 2008) a fost ministrul Educației între 1972-1976 și ministru de Finanțe între 1978-1981. Mama Oanei, Lidia, este sora lui Serghei Mizil, prietenul lui Nicu Ceaușescu, fiul cel mare al dictatorului. Despre copilărie, Oana a povestit momentul când a fost, de Crăciun, să recite o poezie învățată de la Serghei și care avea multe versuri obscene. „Am început să recităm. L-am văzut pe bunicul cum se scurgea pe scaun, se înroșise la față, Ceaușescu rămăsese perplex. Serghei în spatele sălii era pe jos de râs”, a povestit ea.