Evenimentul Zilei > Social > Oamenii stăzii, protejaţi de frigul de afară. Persoanele fără adăpost, găzduite în centre sociale
Oamenii stăzii, protejaţi de frigul de afară. Persoanele fără adăpost, găzduite în centre sociale

Oamenii stăzii, protejaţi de frigul de afară. Persoanele fără adăpost, găzduite în centre sociale

Polițiștii locali patrulează pe străzile Sectorului 1 pentru a identifica persoanele fără adăpost care pot fi afectate de temperaturile scăzute.

Astfel, în noaptea de 3 spre 4 ianuarie 2016, Poliţia Locală Sector 1 şi Ambulanţa Bucureşti au strâns de pe străzile din această zonă administrativă 30 de persoane fără adăpost, care au fost cazate la Complexul Social Odăi. În total, în perioada Sărbătorilor de Iarnă, au fost cazate în centrele sociale ale Primăriei Sectorului 1, un număr de 62 de persoane fără adăpost, dintre care doi copii.

Persoanele fără adăpost din această zonă administrativă beneficiază fără restricţii, în perioadele cu temperaturi scăzute, de serviciile oferite de centrele sociale administrate de Consiliul Local Sector 1. În aceste adăposturi, persoanele beneficiază de găzduire, igienă personală, hrană şi îngrijire medicală de specialitate.

În plus, persoanele fără adăpost care nu realizează niciun venit şi care au domiciliul în Sectorul 1 sunt luate în evidenţa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi consiliate în vederea prevenirii excluziunii sociale.

Primăria Sectorului 1 pune la dispoziţia persoanelor fără adăpost două centre de servicii sociale, unul pentru adulţi şi unul pentru copii. Persoanele adulte sunt cazate la Complexul Social Odăi (Şos.Odăi nr. 3-5), iar copiii la Centrul de Plasament Pinocchio (Bd. Luptătorilor nr. 40). Centrul Odăi a fost proaspăt modernizat şi utilat cu mobilier şi saltele noi pentru ca persoanele găzduite aici să beneficieze de tot confortul unui cămin adevărat.